[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Guvernul a elaborat Ghidul Investitorului Străin (The Foreign Investor’s Guide 2016)

Străinii care doresc să înceapă o afacere în România au acum la dispoziţie un ghid despre cum se poate face aceasta. 

În cadrul ședinței de Guvern de miercuri, 10 august 2016, a fost prezentat, pentru a fi lansat public, ghidul dedicat investitorilor străini „The Foreign Investor’s Guide 2016”, realizat de către echipa InvestRomania, informează Biroul de Presă al Guvernului României.

Ghidul Investitorului Străin, componentă importantă a strategiei Guvernului de promovare a României ca destinație pentru investiții străine, dar și de debirocratizare și transparentizare a relației cu mediul de afaceri, este accesibil pe website-ul www.investromania.gov.ro oricărei persoane străine interesate să pornească o afacere în România. Ghidul este conceput cu scopul de a cuprinde, într-un singur loc, toate informațiile necesare în acest sens, adresându-se atât investitorilor existenți, cât și celor potențiali, care pot transforma avantajele competitive ale României în pârghii de creștere.

Ghidul Investitorului Străin este redactat în totalitate  în limba engleză, fiind structurat pe șapte capitole:

Investment Climate” (Climatul Investițional),

Economy” (Economie),

Business Ecosystem” (Ecosistemul de Business),

Financing Availability” (Modalități de Finanțare),

Employment and Labor Law” (Legislația muncii),

Fiscal Policy” (Fiscalitate) și

Living in Romania” (Traiul în România).

Echipa InvestRomania, din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri,  are în lucru și va finaliza, în lunile următoare, o platformă integrată, la nivelul căreia să existe oportunitatea de a conecta investitorii străini cu furnizorii locali.