[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Guvernul Italian a aprobat aseară un nou decret „immigrazione”. Pedepse mari pentru cei care introduc celulare în închisori

Consiliul de Miniștri italian a aprobat aseară, 5 octombre, implementarea noului  proiect de decret privind „imigrația, protecția internațională și complementară”, care modifică Decretul Sicureza emis de guvernul Salvini, scrie ANSA.

Proiectul de lege a fost aprobat la mai puțin de o oră după începerea Consiliului.

În decret, la propunerea ministrului Justiției, Alfonso Bonafede, se prevede infracțiunea și pedeapsa pentru cei care introdc telefoane deținuților dar și celor care primesc. Astfel, pedeapsa variază de la 1 la 4 ani atât pentru cei care îl introduc, cât și pentru cei care le primesc. În reglementările anterioare, infracțiunea se pedepsea cu măsuri disciplinare sancționate în cadrul închisorii.

Pentru cei care facilitează deținutul sub 41bis (decret de izolament dur n.r.)  în comunicarea cu lumea exterioară (chiar și de un alt tip decât cei cu telefoane mobile), pedeapsa este majorată de la 1 la 4 ani la 2 la 6 ani. Aceasta este ceea ce prevede textul Decretului Securitate aprobat în Consiliului de Miniștri. În cazurile de ipoteză agravată (adică dacă infracțiunea este comisă de un funcționar public, de o persoană responsabilă de un serviciu public sau de o persoană care exercită profesia de avocat), infracțiunea trece de la 2 la 6 ani la 3-7 ani.

Pentru ONG-urile care încalcă interdicția de navigație, amenzile de până la un milion dispar, scad de la 10 mii la 50 mii euro, iar operațiunile de salvare „comunicate prompt” sunt rezervate, dar se aplică ăedeapsa cu închisoarea de până la 2 ani pentru activiștii de pe mare care nu se coordonează cu autoritățile maritime din țările sub pavilion și cu cele care operează salvarea. Interdicția cu limitarea tranzitului pentru nave, pe care decretele Salvini o raportaseră Ministerului de Interne, revine la Ministerul Transporturilor. Acesta din urmă va decide asupra propunerii ministrului de interne, după consultarea ministrului apărării.

Bugetul pentru 2021 va fi, de asemenea, finanțat „prin utilizarea resurselor puse la dispoziție de pachetul NGEU, inclusiv cele din fondurile React-UE, Dezvoltare Rurală și RRF. Pentru acesta din urmă, se așteaptă utilizarea deplină a subvențiilor puse la dispoziția Italiei și o utilizare a împrumuturilor compatibile cu realizarea obiectivelor bugetare „.
„Se subliniază – continuă – că subvențiile oferă un stimul fiscal, dar sunt, în același timp, neutre din punct de vedere al soldurilor bugetare”.

În scenariul advers al unei explozii a Covid, PIB-ul din 2020 ar scădea cu 10,5% în loc de -9% estimat. În 2021, creșterea s-ar opri în schimb la + 1,8% față de + 6% din scenariul programatic.

foto copertă: Ilmessaggero.it

Lasă un răspuns