[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Guvernul Italian a aprobat în unanimitate Decretul Salvini (textul integral)

     Confruntată cu valuri de refugiați și imigrați clandestini datorită situării aproape de zonele conflictuale deschise (Siria, Libia etc), Italia a trecut la măsuri restrictive fără precedent. Noul Decret Salvini, după numele premierului, are ca obiectiv „curățarea” societății de campusurile rom dar și obstacolarea intrării refugiaților din țările arabe și musulmane.

Iată câteva dintre punctele principale ale decretului, pentru cei interesați publicând mai jos și textul integral al acestuia.

        A fost abrogat „permisul pentru motive umanitare”.

        Acesta este unul dintre punctele principale ale Decretului Salvini, după numele ministrului de interne Salvini. Un dercret care aduce noi măsuri de securitate, asupra cetățeniei și a centrelor de primire a refugiaților care aduc cheltuieli foarte mari Statului italian, pentru fiecare imigrat acesta cheltuind 35 de euro/zi. O economisire calculată la circa 1,5 miliarde de euro pe an.

         Decretul, care va trebui să fie aprobat de Senat și să devină lege, prevede:

  1. introduce permise speciale pentru refugiați pentru sănătate, calamități naturale și merite civile;
  2. crește numărul ilegalităților care duc la revocarea permisului de regugiat: agresiunea și violența sexuală, jaful, traficul de droguri, agresiunile asupra forțelor de ordine
  3. revocarea cetățeniei persoanelor care au săvârșit acțiuni cu finalitate teroristă
  4. dublarea perioadei (de la 2 la 4 ani) pentru concederea căsătoriei și pentru rezidență
  5. dublarea perioadei de reținere în centrele de prim ajutor de la 3 la 6 luni pentru a facilita repatrierile;

      Textul decretuluia fost aprobat în unanimitate de către Consiliul de Miniștri italian dă, printre altele,  mai multă putere primăriilor în ceea ce privește gestionarea situației emigraționale.

foto copertă: Repubblica.it

Textul integral:

Decretul salvini

Lasă un răspuns