[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Haine „Made in Romania” la Săptămâna Modei de la Milano

Creatorii români de modă fac din nou impresie bună peste hotare. Şi nu oriunde, ci la Săptămâna Modei de la Milano, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume.

Andreea Constantin a stârnit emoţii puternice la Săptămâna Modei de la Milano. În doar opt ani, creatoarea română a reuşit să ajungă în liga campionilor modei.

Absolut totul este made in România”, afirmă Andreea Constantin, designer Rhea Costa.

Totul se desfășura într-un apartament, într-un living, cu o singură mașină de cusut și câteva materiale. Acum vinde în toată lumea, pe toate piețele”, spune Malvina Cservenschi, consultant de imagine.

La Milano, casa românească de modă şi-a prezentat colecția primăvară – vară 2018. Şi, spre deosebire de atelierele românești care lucrează pentru nume grele de afară, în fabrica din ţară este atât departamentul de creaţie, cât şi cel de producţie

Totul porneşte de la ideea sezonului, apoi materialul, accesoriile, schiţa, tiparul şi toată viaţa rochiei”, afirmă Andreea Constantin, designer Rhea Costa.

Colecţiile designerului român se regăsesc în selecţia a peste 50 de magazine din Europa Centrală, Rusia, Asia şi Orientul Mijlociu.

„Mă bucur foarte tare, mai ales că este pentru prima oară când avem un român care a trecut un prag atât de mare la evenimentul ăsta, la Milano Fashion Week care are loc în fiecare an și care m-a reținut”, spune Adrian Georgescu, consul general al României la Milano.

La Milano, casa românească de modă şi-a prezentat colecția primăvară – vară 2018. Şi, spre deosebire de atelierele românești care lucrează pentru nume grele de afară, în fabrica din ţară este atât departamentul de creaţie, cât şi cel de producţie.

Printre vedetele care au îmbrăcat pe covorul roșu ținutele creatoarei din România se numără Catherine Zeta-Jones, Ciara şi Kelly Rowland. Prezenţa românească pe podiumurile importante din străinătate nu este o noutate. Cătălin Botezatu, Ingrid Vlasov şi Maria Lucia Hohan au avut prezentări apreciate în marile capitale ale modei.

Sursa: Digi24