[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Halva de casă cu vanilie, gata în 15 minute

De ce să cumpărați halva din comerț, care conține mult zahăr și mulți aditivi dăunători pentru organism, când puteți prepara acest desert tradițional în casă?

Pentru o halva bună vveți nevoie de miez de floarea soarelui crud, care se poate găsi la magazinele naturiste, dar și în marile supermarcheturi și de un robot de bucătărie sau blender. Miezul se poate folosi crud, sau se poate rumeni 5 minute, într-o tigaie, într-o tavă sau în ceaun fără ulei. Lăsați-le câteva minute să se răcească apoi le puteți mixa în robot.

Ingrediente:

200 g miez de floarea soarelui

2-3 linguri de miere

melasă sau zahăr brut măcinat

o linguriță esență de vanilie

Preparare:

Puneți miezul în robot cu lama s. Măcinați-l circa 3 minute, până capătă o textură nisipoasă ca grișul. Între timp, puneți două lingurițe de zahăr brut în râjnița de cafea și măcinați până se face pulbere. Adăugați zahărul pudră în compoziția de semințe (sau mierea) și esența de vanilie.

Mixați din nou până când obțineți o pastă omogenă și fină.

Idei:

Dacă vreți puteți folosi 100 g de semințe de floarea soarelui și 100 g semințe de susan, nuci, migdale pentru a obține o halva mult mai bogată, atât ca gust și ca aromă, cât și ca nutrienți. Susanul este una din cele mai bune surse de calciu ușor asimilabil.

Totodată, dacă doriți ca halvaua să aibă gust de ciocolată și să aibă o textură mai închegată, adăugați puțin unt de cacao topit în compoziție.

 

 

Lasă un răspuns