[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Harta interactivă a școlilor românești din Italia publicată de Ambasada României la Roma

Ambasada României în Italia a lansat, la 15 iunie 2017, harta interactivă a unităților de învățământ preuniversitar și universitar din Italia în care se desfășoară cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR), respectiv activitatea lectoratelor de limbă română.

Harta permite localizarea exactă a unităților de învățământ și oferă informații relevante despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli cuprinse în program, venind în sprijinul părinților care doresc să-și înscrie copiii la cursurile LCCR și al studenților interesați de programele de studiu propuse de lectoratele românești.

Disponibilă atât pe calculator, cât și pe dispozitivele mobile, oferă posibilitatea obținerii instrucțiunilor de navigație în timp real spre oricare din unitățile cuprinse în program, facilitând astfel deplasarea atât cu mijloacele de transport în comun, cât și cu cele personale. Harta va fi actualizată în perioada premergătoare deschiderii anului școlar 2017-2018, odată cu publicarea informațiilor relevante de către Institutul Limbii Române, responsabil de organizarea și susținerea cursului LCCR și a lectoratelor de limbă română. Inițiativa face parte din demersurile Ambasadei de promovare a limbii române în rândul comunității românești din Italia, ca element esențial în păstrarea şi afirmarea identității etnice și lingvistice a românilor din afara granițelor.

Harta interactivă poate fi consultată pe site-ul misiunii diplomatice, unde puteți găsi mai multe informații despre cursurile și lectoratele de limbă română: https://roma.mae.ro/node/949.

Comunicat de presă al Ambasadei României la Roma