[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Hepatită de la unghii? Sfatul specialistului

     
În ultimul timp întâlnim tot mai des, în presa scrisă sau on-line, articole care au ca argument infectarea cu HEPATITA C în urma şedinţelor de manichiură-pedichiură făcute în saloanele de înfrumuseţare sau în privat, de către persoane care au făcut vreun curs sau au „învăţat tehnicile”, urmărind vreun tutorial în internet. Este foarte important să vă asiguraţi că operatorul care va executa această intervenţie asupra mâinilor şi picioarelor dumneavoastră, deţine un certificat de calificare profesională, recunoscut pe plan naţional, pentru că pe tot parcursul cursurilor, se pune un accent deosebit pe respectarea normelor de igienă pe timpul efectuării acestor servicii.
       Instrumentele folosite pentru aceste operaţiuni pot fi  și de unică folosinţă, dar majoritatea, NOTA BENE, trebuie STERILIZATE. Nu este suficientă dezinfectarea cu alcool, apă oxigenată sau clor, după cum crede majoritatea clienţilor.
      Un alt punct extrem de important este că, în mod normal şi cel mai SIGUR PENTRU PROTEJAREA SĂNĂTĂŢII dumneavoastră, TĂIEREA CUTICULELOR de la unghii NU ESTE INDICATĂ.  Poate fi efectuată numai în cazul prezenţei unei pieliţe foarte grosolane,după care se va folosi constant ulei special pentru pieliţe, aplicat cu un masaj lejer, şi pentru ca acestea să nu se refacă, folosiţi bastonaşe de lemn speciale, pentru a împinge uşor pieliţele. Împingeți grevent, repetat, aşa încât acestea nu vor mai creşte îngroşate şi inestetic.
      Tăierea continuă a pieliţelor de la unghii este un obicei greşit. Iată de ce, chiar dacă ustensilele sunt sterilizate,tăierea pieliţelor deschide poarta virusurilor şi bacteriilor de orice tip pentru cel puţin următoarele 24 ore şi predispune unghiile la infecţie, aşa numita PARONYCHIA, care compromite grav şi în mod definitiv sănătatea şi aspectul acestora.
     O altă cauză a apariţiei infecţiilor la unghii este folosirea detergenţilor fără a proteja mâinile cu mănuşi. Aceştia vor inflama cuticula deja sensibilizată datorită înlăturării, și, cu cât le tăiaţi mai frecvent, cu atât acestea vor creşte mai îngroşate.
       Sfatul meu?
       Iată câteva reguli-cheie:
       1. manichiuristul să deţină certificat de calificare profesională,
       2. asiguraţi-vă că instrumentele sunt STERILIZATE,
       3. evitaţi tăierea pieliţelor pentru că infectarea cu virusuri şi bacterii poate avea loc şi în următoarele 24 de ore de la şedinţa de manichiură-pedichiură.
      Pe curând,
      Marilena Băcanu – coafeză
       tel. 373 8792487

 

Lasă un răspuns