[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Ia Moldova acasă!”  – Strugurii moldovenești la Roma prin inițiativa unei moldovence inimoase

Ce mod mai frumos există de a arăta că-ți iubești țara, oamenii de acolo, pe cei care muncesc dar nu reușesc să fructifice roadele muncii lor, decât acela de a lua inițiativa să le cumperi produsele? Ce este mai frumos decât să citești cereri de ajutor, inițiative deosebite, în dulcele grai moldovenesc, scrise cu tâlc? „La Roma, DORește cineva poamă neagră, struguri „Moldova” de ACASA? Autentici și gustoși.” scrie Tatiana Nogailiuc pe contul său Facebook.

 

       Un mesaj frumos și gustos, plin de suflet:    „Vă anunț că noi am decis (“AssoMoldave”) sa sustinem inițiativa #Ia #Moldova#acasa”, și așteptăm din partea voastra comenzi de #struguri #autohtoni.

      Astfel, într-o discuțietelefonică, Tatiana ne-a relatat mai multe despre această dorință de a-i ajuta pe cei de acasă și a-i îndulci pe cei plecați cu „poamă neagră, parfumată”.

 

      – În ultimele două duminici, relatează Tatiana, producătorii de poamă și mere au ieșit în Marea Adunare Națională și au încercat să-și vândă produsele pentru că au celule frigorifice pline cu struguri pe care nu reușesc să-i comercializeze. De aceea am susținut din start această idee. Rudele mele au procurat acolo strugurii și am zis: de ce nu? Să vorbim cu acești curieri care ne aduc nouă colete cu mult dor de-acasă să ne aducă struguri.

     Inițiativa a luat amploare, o persoană a dus deja în mai multe țări: Germania, Olanda, Grecia. Astfel am dat zvon și am organizat așa ceva și la Roma. În privat mi-au scris foarte mulți.  Ceea ce m-a bucurat foarte mult a fost că lumea este interesată și colaborează foarte mult, că amputerea de a-i ajuta pe cei de acasă prin intermediul acestei acțiuni. Mi-au scris din toate orașele Italiei.

         O inițiativă lăudabilă a diasporei prin care susținem pe acei de acasă nu numai cu remitențele noastre și cu pachetele pe care le trimitem periodic, ci și persoanele care muncesc pământul acolo. În felul acesta simt că sunt acasă.

      Strugurii provin din Cahul iar sâmbăta și duminica viitoare, 13-14 aprilie, vor ajunge lădițele în zona Tor di Valle, acolo unde se strâng de obicei moldovenii. Prețul unei lăzi de 9/10kg va fi de – 15€”, inclus și transportul, la fel certificat de calitate și factura.

      Sa nu uităm de unde am plecat si sa-i susținem pe cei rămași ACASA.

Pentru cei care doresc struguri, info 3294754598

Foto. de pe profil Nată Albot

Lasă un răspuns