Bran- Moeciu o zonă încântătoare 
Zona Bran Moeciu este o zonă încantatoare prin varietatea peisajelor şi prin salbaticia reliefului, localizată între munţii Bucegi şi munţii Piatra Craiului.
Iarna, această zona oferă numeroase oportunităţi pentru turiştii ce preferă Bran Moeciu. Posibilitatea de a practica schi, snowboard sau săniuş pe pârtii amenajate şi echipate cu telescaun şi teleschi într-o zona în care natura oferă un peisaj minunat, combinat cu cele mai bune locuri de cazare poate transforma o vacanţă obişnuită într-o vacanţă ideală.
Castelul Bran este localizat pe o stâncă în Pasul Bran-Rucăr şi este un monument deosebit de important atât ca şi valoare arhitectonică, cât şi ca monument istoric.
Istoria castelului începe în 1377 cu permisiunea de a ridica o cetate din piatră la Bran de către Ludovic I Rege al Ungariei. În anul 1395, Sigismund de Luxemburg , împărat al Germaniei şi rege al Ungariei a folosit castelul Bran ca bază strategică pentru o incursiune în Ţara Românească pentru a îl înlatura pe rivalul lui Mircea Cel Bătrân, şi îi acorda domnitorului roman stăpânirea castelui Bran şi Bologa.
In anul 1920 Consiliul Orăşenesc Braşov i-a donat Reginei Maria a României castelul Bran în semn de recunoştinţă pentru contribuţia adusă la Marea Unire din 1918. Aceasta a renovat castelul şi i l-a lasat fiiicei sale, Ileana.
Deşi a intrat în circuitul şi folclorul turistic drept castelul lui Dracula, se pare că Vlad Tepeş nu a locuit niciodată la castelul Bran.
Castelul poate fi vizitat, toate cele 4 etaje ale sale transformându-se în muzeu , la fel şi curtea interioară.
Pârtia de schi Zănoaga- Bran este amplasată la circa 4 km de centrul localităţii Bran, pe Valea Porţii. Staţiunea din judeţul Braşov a fost inaugurată în 2005.
Pârtia are o lungime de 1000 de metri şi o diferenţă de nivel de circa 150 de metri. Aceasta este dotată cu un teleschi în lungime de 700 de metri, tunuri de zăpadă artificială şi nocturnă. In ceea ce priveşte gradul deşîdificultate, pârtia oferă multiple variante de coborâre, astfel că aici pot schia atât turiştii începatori, amatorii, cât şi schiorii experimentaţi cărora le plac coborârile abrupte şi virajele bruşte.
La baza partiei din Bran este amplasat un centru de prim-ajutor, o scoală de schi şi un centru de închirieri echipament sportiv. De asemenea, turiştii se pot încălzi sau servi o masă tipic transilvăneană într-unul din restaurantele din zona.
Zona Bran Moeciu este situată între Munţii Bucegi şi Munţii Piatra Craiului, fiind o zonă încântătoare prin varietatea peisajelor şi prin sălbăticia reliefului.
Odată ajunşi aici, turiştii se pot bucura de o varietate de atracţii, de trasee şi de sporturi extreme ce pot fi practicate în zonă. Există numeroase trasee turistice ce se deschid spre Munţii Bucegi sau Munţii Piatra Craiului, Cheile Raşnoavei, sau Peştera Dâmbovicioara. De asemenea se poate practica montain bike, motorcross, alpinism, ski sau plimbari cu ATV-ul.
Pentru cei care îşi doresc o vacanţă liniştita, vor găsi în zona Bran Moeciu case mândre, aproape de creierul munţilor, peisaje fantastice şi oameni primitori.