[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Iată cum pot obține românii cetățenia italiană

Cetățenii români care activează pe teritoriul Italiei pot obține cetățenia italiană după o perioadă minimă de ședere pe teritoriul acestei țări.

Pentru această procedură aveți nevoie de câteva documente, printre care certificatul de naștere tradus în limba italiană și legalizat conform cerințelor, cazierul penal obținut de la Poliția din România, la fel, tradus și legalizat și câteva autocertificări privind reședința anagrafică, nucleul familiar, veniturile realizate în ultimii 3 ani și cererea pentru obținerea cetățeniei.

Dosarul complet se dupune la Prefectura orașului unde respectivul are reședința, după ce inițial s-a depus o cerere online pe site-ul Ministerului de Interne. Întreaga procedură durează aproximativ 700 de zile de la data depunerii cererii.

Dacă acest termen este depășit trebuie să faceți o cerere în care să semnalați problema la Primărie. Nu este nevoie să renunțați la cetățenia română , putând să fiți legitimat cu dublă cetățenie. Atenție însă; dacă persoana care dorește să obțină cetățenia are pe rol procedure penale, cererea va fi respinsă .