Concert de musică de cameră ținut cu ocazia încheierii cursurilor de vară “ICon Arts – Roma”, ediția a V-a, în perioada 31 iulie – 6 august 2017, cu participarea extraordinară a artiștilor: Răzvan SUMA, Alexandru ANASTASIU și Adrian MANTU
Unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate în mod transversal artelor contemporane, ICon Arts, are loc în fiecare an în România de 15 ani. Numeroși artiști din întreaga lume se întâlnesc vara la Sibiu și în alte localități din Transilvania, dezvoltând un laborator de creație unic în peisajul internațional. Pentru al cincilea an consecutiv Fenomenul ICon Arts – cum a fost numit în presa de specialitate din România – se desfășoară și la Roma, fruct al unei colaborari virtuoase între Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Exces Music si Accademia di Romania.
Masterclass-urile din anul acesta de la Roma cuprind 4 sectii principale: de violoncel, sustinute de maestrul Razvan Suma (solist la Orchestra Națională Radio din România); de percutie, cu maestrul Alexandru Anastasiu (membru, de asemenea, al Orchestrei Naționale Radio din România); de muzica de cameră, sub îndrumarea maestrului Adrian Mantu (membru al Cvartetului Rezident al Radioteleviziunii Irlandeze) și de fotografie cu domnul Mihai Benea (unul dintre cei mai cunoscuți artiști fotografi din România).
Cursurile Academiei ICon Arts Roma se vor încheia cu un Concert de Gala susținut de catre participanții la Masterclass. Cu această ocazie artiștii Răzvan Suma (violoncel), Alexandru Anastasiu (percutie) si Adrian Mantu (violoncel si muzica de camera), vor susține recitaluri alături de cei mai buni dintre studenții lor, români și straini, prezentând publicului o selectie de piese instrumentale si camerale din repertoriul universal internațional, dar și lucrări în prima audiție absolută realizate cu prilejul masterclass-ului.
Concertul va avea loc sâmbata, 5 august, de la ora 20.00, în sala de concerte de la Accademia di Romania, cu intrare din Piazza José de San Martin, 1. Se vor putea audia lucrari pentru violoncel, cvartet de coarde, formatii cu pian si diferite combinatii de percutionisti, din creatia unor cunoscuti compozitori din Europa secolelor XVIII XXI.
Academia Română