[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ieri Parlamentul României a condamnat maidanezii la moarte

Marți, 10 septembrie. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, cu 266 voturi „pentru“, 23 voturi „împotrivă“ şi 20 de abţineri, Legea privind câinii fără stăpân. După 14 zile, maidanezii care sunt aduşi în adăposturi pot fi eutanasiaţi dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. Legea dă totuşi posibilitatea primarilor să amâne eutanasierea dacă au fonduri pentru întreţinerea animalelor.

eutanasie-basescuSoluția: cazare temporară după care executarea!

Parlamentul, într-un exces de zel, a adoptat marți repede, fără prea multe remușcări, legea mult așteptată. Lucrurile nu sunt chiar așa cum trebuiau să fie și ”rezolvarea” s-a făcut în tipicul stil dâmbovițean. Au existat și proteste, atât în Parlament cât și afară.

Circa 40 de iubitori de animale, printre care şi fostul senator PC, Marius Marinescu, au protestat în sala de plen a Camerei. În timpul votului final la Legea maidanezilor, protestatarii s-au întors cu spatele la prezidiu și au scandat: „Nişte nazişti care au mîinile pătate de sânge“ şi „Nu patriarhului Daniel care incită la crimă“. Tot ei au amenințat că se vor adresa Papei. Una dintre protestatare a venit cu palmele vopsite în roşu.

„Această modificare nu răspunde într-un mod civilizat la problema câinilor maidanezi. Decizia dă satisfacţie unei emoţii de moment. Nu cu buldozerul se va rezolva această problemă” spune remus cernea.

Ioan Adam, deputat PSD spune la rânu-i:  ”În cele 14 zile lucrătoare, câinii pot fi adoptaţi atât de persoane din ţară, cât şi din străinătate. După 14 zile, primarii pot face padocuri, dar numai în limita fondurilor. ONG-urile şi cei care sunt mărinimoşi pot contribui financiar să salvăm mai multe animale. Ultima soluţie este eutanasierea. Vor fi eutanasiaţi direct, fără să treacă prin această filieră, câinii bolnavi sau care au creat vătămări. Astfel, autorităţile locale au posibilitatea să eradicheze acest fenomen, să nu mai avem asemenea drame.”

Mircea Toader: ”Dezbatem o lege foarte importantă, după un tragic accident. Dacă legea nu era contestată în 2011 astăzi nu mai aveam acest tragic accident. Guvernul trebuie să găsească resursele pentru a aduna câinii. Dacă adunăm câte 10 câini pe zi nu mai terminăm nici în 20 de ani. PDL va susţine această lege.”

Circa 100 de oameni au protestat în faţa Palaltului Parlamentului cu pancarte pe care scria: „Români, nu sunteţi maidanezii Europei“.

Parlamentul votează, câinii atacă.

În timp ce în Parlament deputaţii votau legea care aprobă eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi după 14 zile, în stradă, maidanezii făceau noi victime. Trei persoane au fost atacate, ieri, în Bucureşti, printre care şi o femeie de 85 de ani, din sectorul 4 al Capitalei. Celelalte două atacuri au avut loc în sectorul 6, iar una dintre victime se afla pe bicicletă când a fost muşcată de câini. La Centrului Antirabic de la Institutul de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ holurile sunt zilnic pline depersonae mușcate. De la începutul lunii septembrie s-au prezentat zilnic, în medie, 30 de persoane cu plăgi provocate de muşcături de câini. Cu toate acestea, coordonatorul Centrului Naţional Antirabic, medicul Gabriel Colţan, declară că numărul a scăzut cu aproximativ jumătate faţă de lunile precedente. Explicaţia pe care o găseşte Gabriel Colţan este că, probabil, oamenii au devenit mai vigilenţi din cauza mediatizării puternice a tragediei petrecute săptămâna trecută, când un copil de patru ani a fost sfâşiat de câini, lângă Parcul Tei. Numai luni, 9 septembrie, s-au prezentat 36 de persoane atacate de câini la Institutul „Matei Balş“, dintre care 7 copii şi 29 de adulţi.

Citeste mai mult: adev.ro/msx7aw

sursa: adevărul.ro

Nu ratați acest video și mesajul extraordinar de simplu dar plin de afecțiune al unui câine.

http://www.youtube.com/watch?v=1Y9xOCJ-WyA