[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Il volto d’Europa“ – România promovată la Terni, Italia

biblioteca-terni

“Daca ar trebui   sa reconstruim Europa ar trebui sa incepem de la cultura”  Jean Monnet, fondator UE

Din noiembrie 2016 Europe Direct în colaborare  cu Primăria din Terni, Biblioteca orășenească (BCT), AEDE (Terni), Dipartimento Scienze Politiche dell’Università di PerugiaAsociatia culturala Floare albastră au dat startul proiectului „Il volto d’Europa“.

Proiectul are ca obiective consolidarea unei constiinte europene prin cunoasterea culturii diverselor popoare si tari de pe vechiul continent si se desfasoara in mai multe provincii italiene.

Europe Direct –Filiala Terni a ales pentru 2016/2017 promovarea României si a poporului roman organizand evenimente culturale in domeniul istoriei, literaturii ,artelor.Motivatia alegerii a fost si prezenta numeroasa a cetatenilor romani in orasul Terni si a unei bogate colectii de carti in limba romana primite in donatie de BCT.

Primul eveniment este dedicat istoriei Romaniei  si a poporului roman organizat in doua intalniri publice la  biblioteca oraseneasca (18 si 25 noiembrie).

Lectiile deschise de  istorie romaneasca sunt sustinute de prof. LCCR Gina Dumitriu in colaborare cu Emauela Constantini, profesor si cercetator de istorie contemporana la Universitatea din Perugia.

Sâmbătă,  26 noiembrie 2016 , de la ora 9:30 la 13:00, la BCT este programata o expozitie de artizanat romanesc intitulata “Intre trecut si prezent” in colaboare cu Casa Eledy, Atelier Nicole si ziarul Emigrantul.

In luna decembrie 2016 este programata o intalnire cu scriitorul Mircea Cartarescu, oaspete de onoare al Bibliotecii orasenesti (BCT) si a Primariei din Terni.

Evenimentele culturale vor continua si in 2017 pana in luna mai.

Asociatia culturala „Floare albastra” (Terni -Italia)