[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Immagine donna – Ziua Femeii” la Academia Română din Roma

Marți seara,  7 martie 2017 la Accademia di Romania din Roma, Asociatiile Profesionistilor Romani din Italia (APRI), Human4Human și Europeus au marcat Ziua Femeii împreună cu oaspeti din Roma, Milano si Florența.

Evenimentul a debutat cu discursul ambasadorului României in Italia, ES George Bologan care nu a uitat sa omagieze si cea mai grea încercată categorie profesională, în mare parte feminină: aceea a badandelor. Presedinta Asociatiei Profesionistilor Români din Italia, ing. Cornelia COCOȘ, a vorbit despre caracteristica de a lucra într-un domeniu preferat de bărbați si a subliniat ca nu a fost nedreptațită. Jurnalista Anca MIHAI, în cadrul temei „Femeia si noile tehnologii” a prezentat proiectul de radio web RADIO ROMA LINK care se poate descarca gratuit cu Google Play.

Publicul din sala Academiei Romane de la Roma a avut ocazia sa o cunoască în calitate de profesionistă în turism pe Iulia Olaru, Florenta. Atentia serii s-a îndreptat si spre latura mai puțin placută a feminității si anume a reactiilor în fața violentei. Avocata Ana Maria IVAN a vorbit despre construirea unei cariere profesionale in Italia si a introdus tema-soc a serii: il trailer del film “Immagine Donna – Quando Ulisse uccide Penelope” al regizorului Mario Veronica.

Cele 20 de minute presentate au fost un preambul al unui amplu film care trateaza violenta aspra femeii in toate aspectele ei. Tabloul luridi al fenomenului a fost completat de procurorul Eliana Dolce de la Viterbo care a esplica fazele unui denunt în cazul unor rele-tratamente. Momentul muzical a fost asigurat de autorul folk, Evandro Rosetti.

foto: Constantin Șorici

 

cvealaltă românie