[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Implementarea misiunii de voluntariat în spitalele din Roma

Episcopia Ortodoxă Română din Italia, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, a dat șansa și posibilitatea credincioșilor români care vor să ajute pe cei bolnavi, să se specializeze în cadrul unui curs de formare ca „voluntari pentru bolnavi în spitale”. Astfel, anul trecut s-a încheiat un ciclu de cursuri de formare al voluntarilor pentru bolnavi, la spitalul Sandro Pertini din Roma, la care s-au înscris un număr mare de persoane, de la mai multe parohii din Roma și împrejurimi.

După terminarea cursului părintele Ilie Ursachi, responsabilul Departamentului pentru spitale al Episcopiei noastre, a creat grupul de voluntari, care provin din peste 10 parohii ortodoxe române, și care au început să activeze în mai multe spitale din Roma și împrejurimi. E bine de precizat că voluntarii sunt persoane care muncesc, dar care își oferă serviciile de voluntar în măsura timpului liber. Sunt voluntari care au reușit să ofere voluntariatului o zi fixă sau două zile pe săptămână, care merg în spital cu halat și ecuson conform regulilor interne, precum există și voluntari care nu reușesc să fie în spital permanent, dar care imediat ce sunt anunțați despre „un caz”, se organizează rapid și merg la el. În grup pot intra și alte persoane chiar dacă nu au făcut cursuri, dar care vor să cunoască această activitate și să se implice in ea, prin mers la spital, prin promovarea voluntariatului, prin orice fel de sprijin. Mereu suntem îndemnați: „Îndrăzniți să-L întâlniți pe Hristos la patul bolnavului! N-o să regretați cu siguranță, ci o să înviați!” (Pr. Ilie).

Spitalele în care se face misiune de voluntariat la ora actuală sunt Sandro Pertini, Tor Vergata, A. Gemelli, Umberto I, Bambino Gesù, Centrul de recuperare Santa Lucia, San Filipo Neri din Roma și spitalul San Sebastiano din Frascati.

Citiți toată știrea aici: Implementarea misiunii de voluntariat în spitalele din Roma

Lasă un răspuns