[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ÎMPRUMUT SAU CREDIT IMOBILIAR? DIFERENȚE ȘI ASEMĂNĂRI, SFATUL SPECIALISTULUI

  Românii și moldovenii din Italia au înțeles, în ultimii ani, că întoarcerea acasă, în țara de origine este din ce în ce mai îndepărtată. Iar motivele sunt multiple, fiecare emigrant avându-le pe ale sale. Astfel că atât românii cât și moldovenii au decis să rămână în Italia. Iar una din condițiile liniștii lor este o casă în proprietate.
  Iată cum se obține aceasta dar și ce înseamnă un împrumut, ce diferențe sunt și multe altele de la specialistul Olga Cărăuș.

Diferența între PRESTITO si MUTUO. Ce e bine de știut.

Prestito (Împrumutul)

 • Un împrumut este, în general, de scurtă durată (minim 12 luni)
  Sumele solicitate prin împrumut sunt, în general, modeste, astfel încât să nu necesite nici o garanție, cu excepția cazurilor speciale
 • Împrumuturile nu beneficiază de o anumită scutire de taxe, tocmai pentru că sunt destinate să satisfacă nevoile și nevoile care nu sunt considerate primare.
 • Împrumuturile personale nu vă obligă să declarați scopul pentru care sunt solicitate banii, care pot fi utilizate de către debitor după cum doriți.
 • Împrumutul, are rate cu dobânzi mai mari, ca mutuo (creditul imobilar).
 • Mutuo durează, în general, mult mai mult decât împrumutul. Timpurile sunt scurte ale împrumutului pentru a obține suma solicitată, în general acordată între 24 de ore și 15 zile.
 • Sumele pentru împrumuturile personale sunt mici. Începând cu 4.000 euro (daca este primul împrumut), între 8000 € și 12000 € (daca este cel de-al doilea împrumut) și de la 12.000e până la maxim 20.000 € (daca ați beneficiat de mai multe împrumututri).

Mutuo (Creditul imobiliar)

Acesta se face pe termen mediu și lung, cu sume mari, cu avantajul de concesii fiscale.

Ipoteca beneficiază de avantaje fiscale speciale (puteți deduce o parte din dobânzi din impozite)
Termenul de ipotecă este mediu – lung (chiar și treizeci de ani), dobânda poate fi incepand cu minim 1,8%.

MUTUO sau CHIRIA ? Care dintre ele ar trebui sa alegeti?
 1. Cumpararea unei case poate satisface nevoile de stabilitate si de garantie pe care le avem cand ajungem la o anumita maturitate si experiență de lucru sau când dorim să construim o familie cu partenerul nostru.
 2. Achiziționarea unei locuințe reprezintă o proprietate care poate fi lăsată în viitor moștenitorilor (copii) care o pot reutiliza după cum consideră ei potrivit.
 3. Proprietatea poate fi revândută pentru a obține capital și a cumpăra proprietăți noi.
 4. Proprietatea poate fi închiriată și poate genera un venit economic
  MUTUO (Ipoteca) poate fi realizată profitând de rate (dobânzii atractive), care vă permit să obțineți o rată durabilă, chiar și pentru familii mari sau venituri unice
 5. Deținerea unei proprietăți vă permite să o transformați după cum doriți, făcând schimbări fără restricții, pe baza nevoilor dvs. funcționale și estetice. Restructurarea poate fi realizată prin utilizarea facilităților fiscale și a (INCENTIVI per la riqualificazione energetica).
 6. Nu pierdeți banii pe mulți ani de chirie

Pentru a cumpăra o casă, nu este necesar să ai o sumă mare de bani și nu întodeauna este nevoie sa ai un avans.

Cateva exemple de întrebari care și le pun înainte de a cumpara o casa:

     1 .Mi-am pierdut munca mea și nu pot plăti plățile ipotecare - Cum pot sa fac ca sa platesc in timp?

Pentru debitorii aflați în dificultate cu plata ratelor ipotecare, există posibilitatea ca băncile să acorde suspendarea, pentru maximum 18 luni. Cererea trebuie depusă la banca care a furnizat împrumutul, care la rândul său trasmite cererea către Consap, concesionarul însărcinat cu gestionarea Fondului de “SOLIDARIETATEA”

2.Ce se întâmplă cu cei care nu pot plăti ipoteca

Se poate întâmpla tuturor, nu numai din cauza crizei economice, ci și pentru că de-a lungul anilor te-ai îmbolnăvit, ți-ai pierdut munca. și din aceste motive este necesar să se evalueze cu atenție toate eventualele situații pentru a evita ca circumstanțele nefavorabile sau neprevăzute să producă efecte secundare periculoase.
În primul rând, dacă înțelegeți că “ratele” casei sunt prea mari, este convenabil să mergeți la bancă și să solicitați renegocierea, cu care puteți schimba unele clauze contractuale, cum ar fi durata reziduală a rambursării sau tipul ratei aplicate.
Dar dacă această operațiune încă nu satisface toate nevoile, puteți opta pentru subrogare (SURROGA): alegeți o nouă bancă la care contractul de împrumut este transferat pentru suma datoriei reziduale și redefiniți condițiile: durata, tipul de rata dobânzii (dacă este fixă sau variabilă) și spread-ul (cât de mult este dobânda). Operațiunea este total gratuită.

Pierd casa dacă nu plătesc o rată?


Din aprilie 2016 a intrat în vigoare un decret ministerial care obligă banca să aștepte 18 rate neplătite înainte de a proceda la „PIGNORAMENTO“ (confiscarea) casei. Proprietatea va fi confiscată și apoi vândută la licitație. În conformitate cu noua legislație, ipoteca după vânzarea casei este stinsă, (nu rezulti cu datorii la banca) chiar dacă veniturile obținute din vânzarea casei sunt mai mici decât datoriile.

Pot sa vând casa cu mutuo neterminat?


Da, daca ai gând într-o zi să pleci din Italia, si crezi ca nu o poți face din cauza creditului în curs, gresesti. Calculeaz-o ca un investiment financiar până pleci.

Costul unei chirii sau al unei rate lunare, costurile adiţionale, implicaţiile pe termen scurt sau lung, banii cheltuiţi sau cei investiţi şi gradul de mobilitate sunt cele mai importante criterii care nu trebuie scăpate din vedere atunci când ai de ales între închirierea unei locuinţe sau cumpărarea ei prin Prima Casă, consideră specialiştii platformei imobiliare.

Pentru o promgramare și mai multe detalii, sunați la: 3287420456.

Lasă un răspuns