[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În ce țări emigrează italienii?

Italia nu este ferită de fenomenul migrației, nu numai de imigrație, dar și de emigrație.

Italia, ca și România (România este una dintre cele mai afectate țări din lume de fenomenul migrației), are aproximativ cinci milioane de cetățeni care trăiesc în străinătate, doar că Italia are o populație de peste trei ori mai mare decât cea a țării noastre, și anume de peste 60 de milioane de persoane.

Atunci când părăsesc Italia, cetățenii acestei țări preferă să se mute tot în Europa sau în America de Nord. Printre țările preferate de italieni pentru a se muta, trăi și lucra sunt Marea Britanie (cu un an înainte preferată era Germania), Germania, Elveția, Franța dar și Statele Unite ale Americii, Brazilia și chiar Emiratele Arabe Unite.

Potrivit statisticilor, în 2016, din Italia au plecat cu 15,4% mai mulți cetățeni decât în anul anterior. Dintre aceștia, aproximativ 40% au vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, numărul acestora crescând cu 23,3% față de anul anterior și ajungând până la aproape 50.000 de persoane. În Italia, tinerii au unele dintre cele mai mici șanse și oportunități de angajare din Europa.

Din Italia nu pleacă numai tinerii. Spre exemplu, în total, în 2016, din Italia au plecat mai mult de 124.000 de persoane, dintre care 9,7% au vârste cuprinse între 50 și 64 de ani și sunt persoane care nu își mai pot găsi de lucru foarte ușor în Italia, cunoscute și sub numele de „șomeri fără speranță„.

Regiunea din care au plecat cei mai mulți italieni este Lombardia, de unde au plecat anul trecut peste 20.000 de persoane și este urmată de Sicilia, Veneto și Lazio.

 avocatnet.ro

Lasă un răspuns