[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În Italia a fost inaugurată prima fântâna din lume cu vin roșu care curge NON STOP

butoi-vin
Fântâna cu pricina

Veste foarte bună pentru iubitorii de vin roșu și mai ales pentru soțiile, iubitele și amantele acestora deoarece, de curând, s-a inaugurat prima fântână din lume cu vin roșu gratis pentru toată lumea și veste și mai bună este că fântâna va fi deschisă non-stop, relatează rotalianul.com

Unde se află această minunăție? În localitatea Villa Caldari, Ortona, regiunea Abruzzo. Ea a fost inaugurată duminică, 16 Octombrie, 2016, și promite vin gratis la orice oră și orișicui parcurge Cammino di San Tommaso, itinerariul cultural, natural și spiritual dintre Roma și Ortona, care se termină la Catedrala San Tommaso din Ortona.

Cu o lungime de 316 km, itinerariul poate fi parcurs de pelerini atât pe jos sau cu bicicleta cât și… călare, scrie site-ul dedicat special pentru Cammino di San Tommaso.

camminoooooooooooooo
Traseul pelerinajului

Nu este prima de genul ei totuși, deși este prima din Italia dar și prima din lume care va fi deschisă non-stop, prima fântână cu vin roșu din lume fiind deschisă în Spania, mai exact la Ayegui, în Navarra, pe faimosul itinerar creștin numit Camiño de Santiago (cunoscut de români ca ”Drumul lui Iacob”) în 1991. Fântâna din Spania este deschisă 12 ore pe zi, putând fi accesată de pelerini numai între orele 8 și 20.

Dar revenind la noua fântână din Abruzzo, aceasta va fi deschisă 24/7 pentru pelerinii ce-și propun să parcurgă Cammino di San Tommaso dar și pentru iubitorii de vin roșu, mai spun jurnaliștii de larotalianul.

Fântâna a fost construită într-un mod foarte pitoresc, în interiorul unui butoi mare de vin în care poate intra o persoană în picioare, iar pe lemnul din interior este inscripționată, în italiană, fraza: ”Bea vin căci nu știi de unde vii, fii fericit pentru că știi unde mergi”,