[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În Italia, falsul medic estetician înșelase 6 structuri spitalicești dar în numele unui medic adevărat

Agenția Națională de Presă Italiană (ANSA) titrează despre cazul falsului ghirurg italian descoperit de cotidianul Livbertatea.
„Cu șoala generală era chirurg plastic în România, după ce fusese deja demascat pactuise la Verona un an șijumătate de închisoare în 2011. E vorba de Matteo Politi, venețian de 39 de ani, care în România își schimbase numele în Matthew Mode cu tot cu documente și titluri de studiu afișate în cabinet. ” scrie agenția în ediția de astăzi, 6 februarie.

Evoluția?

Până în 2009 Politi lucrase pentru o societate de închirieri auto din Verona după care, deodată, descopăeră marea vocație pentru chirurgie plastică. Astfel, dându-se drept medicul Luigi Vincenzo Politi (care este numele unui medic adevărat, cardiolog la Spitalul Policlinic din Modena, străin total de situație) este angajat la Poliambulatorio din Verona ca medic specialist în estetică.

Din 2009 octombrie și până în iunie 2010 Matteo Politi a primit un ajutor de șomaj de 1000 de euro lunar. Mai mult, din mai 2010 acesta va preda ca profesor la Școala profesională  Luniklef din Verona de unde este dat afară pentru practici nedeontologice.

După această perioadă, pe 5 august 2010, Politi primește două paciente care nu sunt altceva decât polițiste sub acoperire. În timpul vizitei intră și carabinierii care-l arestează, cu toate că acesta încearcă să-i ducă în eroare cu documente de identitate false.

Abil, până la acea dată, Politi reușise să facă parte din 3 cooperative de medici din Verona și să înșele 6 structuri sanitare din Verona, Pordenone, Torino, Brescia, unde a lucrat ca medic de prim-ajutor sau ca medic de gardă în structuri de îngrijire private. dove aveva lavorato come medico di pronto soccorso o come medico di guardia in case di cura private.P


   

Lasă un răspuns