[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În România, țara condusă de penali, un polițist a fost condamnat să achite daune morale hoțului prins în flagrant

    Un caz ieștit din logica oricăror lucuri, a bunului simț și al justiției a fost prezentat astăzi, 8 aprilie, de cotidianul Adevărul.

Jurnaliștii relatează despre decizia Judecătoriei Tribunalului Vaslui care a luat o decizie fără precedent, obligând un poliţist să despăgubească un tânăr prins după comiterea unui furt. Motivul: i-a lezat dreptul la imagine.

Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui, va intra în istoria Poliţiei ca fiind primul poliţist obligat să despăgubească hoţul pe care l-a prins în flagrant. Judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat câştig de cauză tânărului acuzat de furt, însă i-au admis în parte pretenţiile. În acţiunea de chemare în judecată, Iulian Morariu a solicitat judecătorilor să-l oblige pe poliţistul Alexandru Mălăncuş să-i achite în solidar cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui suma de 100.000 de euro cu titlul de daune morale. ”Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”, se menţionează în hotărârea pronunţată pe Tribunalul Vaslui.  Decizia instanţei nu este definitivă, părţile având posibilitatea să o conteste în termen de 30 de zile de la comunicare. În motivarea cererii de chemare în judecată, Iulian Morariu

Citeste mai mult: adev.ro/ppmzqr

Lasă un răspuns