[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În Suedia există resturantul cu o singură masă frecventat doar de… bărbați

      Pandemia a constrâns oamenii să adopte tot felul de soluții. La fel cum și pe cei cu activități comerciale, economice, productive, turistice etc. 


În Suedia, – țara unde oricum relațiile sociale nu se pot compara cu cele din Europa continentală și, cu atât mai puțin, cu cele din țările latine -, o femeie a deschis restaurantul cu o singură masă și un singur loc. 

      Linda Karlsson este numele antreprenoarei care în luna mai a acestui an a decis să dea drumul localului Bord För En (Masă pentru unul), în localitatea Ransäter, un sătuc care abia trece de 100 de locuitori,  la aproximativ 350 km vest de Stockholm. Restaurantul are singură masă de lemn și un singur scaun,  așezate în grădina ei cu vedere la o pășune verde, o lumânare și un buchet de flori sălbatice. Lângă, un par cu o sârmă care duce spre bucătărie și pe care alunecă un coș cu ceea ce clientul comandă.

O modalitate de șine distanța unică, eficientă, ingenioasă.

În fiecare seară, scrie bbc.com, la ora 19:00, clientul lor individual se așează la masă și mănâncă singur în armonia foșnetelor copacilor și în trilul păsărelelor. Nu există personal de întâmpinare și nici vreun alt contact uman direct. Mâncarea ajunge pe sârma acționată de un scripete pe o veche roată de bicicletă. 

     „Aproape exclusiv bărbații au rezervat masa” spune Linda, proprietara celui mai liniștit restaurant din lume. 

       Meniul este întotdeauna același…
mai multe pe bbc.com

 

Lasă un răspuns