[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În vacanță, copiii din Pufești (Vrancea) au vizitat Aeroportul „Henri Coandă” din București.

in-aeronava
Copiii din comuna Pufești au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute cel mai important aeroport al României – Aeroportul „Henri Coandă” din București.

copil-la-bord Emoțiile ce au fost transformate în cele mai frumoase amintiri atunci când au urcat la bordul unei aeronave YR – ATC unde au putut observa aparatura de bord și celelalte amănunte ce trec neobservate atunci când călătorim cu avionul. Sigur, la fel de interesant a fost întregul tur al aeroportului ce s-a petrecut vreme de două ore. Una dintre cele mai surprinzătoare experiențe trăite fiind controlul vamal. Pentru unii dintre elevi, a fost prima experiență de acest gen, pentru alții – deși au călătorit către părinții lor plecați la muncă în străinătate, au aflat și ei ,,micile secrete” ale unui aeroport. Copiii au îndrăgit-o pe Cristina Giurgea – reprezentantul celui mai important aeroport internațional al României, ghidul acestei vizite.

in-terminal-1

Amintirile de la aeroport au fost întregite și de vizitarea Grădinii Zoologice din București. Excursia la București a fost finalul unei săptămâni plin de activități la Pufești, deși a fost vacanță. De 1 decembrie copii au gătit fasole cu ciolan și au oferită șoferilor ce au călătorit pe E85.

,,Copii din Pufești nu sunt la primele experiențe de acest gen. Vă mulțumim fiindcă ne promovați activitățile noastre extrașcolare, ce au și un substrat pedagogic. Îmi doresc să pot face astfel de bucurii copiilor, pentru că mai am multe de făcut! Îmi propun să reabilitez școala din satul Domnești, fiindcă elevii din acest sat au nevoie de condiții decente. Din păcate resursele noastre sunt limitate. Eu sper să reușim cu ajutorul unor sponsori, a Primărei și autorităților județene, așa cum zilele acestea o să vă invităm să inaugurăm o grădiniță modernă în satul Pufești”, a transmis prof.dr. Nicolae Damian, sufletul școlii din comuna Pufești.