[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Încă un caz cu un român mort care zace în morga din Roma

danielCa şi cum nu ar fi fost de ajuns numărul deja mare al românilor decedaţi care se află în morgile din Italia, încă unul s-a adăugat zilele trecute. Omorât  de un confrate, acesta nu poate fi repatriat nu din lipsa banilor ci din cauza refuzului procurorului de caz.

Un român omorât de prietenul său cel mai bun zace acum în Morga din Roma din cauză că procurorul care se ocupă de caz nu vrea să emită autorizație pentru repatriere, susțin rudele defunctului.

Pe 3 octombrie, Cătălin Orban a fost înjunghiat direct în inimă de Florin Dumitru, după ce acesta din urmă s-a luat la ceartă cu niște amici în sala cu jocuri de noroc unde își făcea veacul, din zona Svincolo Roma -Fiumicino. Victima a vrut să-i ia apărarea presupusului autor al omorului, pentru că altfel ieșea o încăierare de zile mari între acesta din urmă și celalți indivizi. Cătălin s–a îndepărtat de ei și când s-a întors, Florin Dumitru i-ar fi înfipt cuțitul direct în inimă, povestește fiul de 16 ani al defunctului, care era cu el. Atunci, tatăl său i-a spus că moare. Copilul a povestit scena unchiului și bunicului său, Walter Ștefan și Ștefan Bobocel. Aceștia din urmă au apelat la vicepreședinta ONG-ului „Un mondo sereno”, Alina Cărăbuș, care este româncă stabilită de foarte mulți ani în Italia. Românul din Dolj i-a cerut compatrioatei sale ca să-l reprezintă  pe lângă procurorul care se ocupă de caz, pentru ca acesta să-și de acordul pentru repatrierea trupului fiului său, mort la numai 34 ani. Presupusul autor al omorului se află în închisoare în acest moment, care se declară nevinovat, iar pe numele mortului s-a emis doar o autorizație provizorie ca să fie îngropat la Roma. Cum ancheta este în curs, cadavrul nu poate să fie încă repatriat.

Ioana Zafira