[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Începând cu 1 ianuarie 2018, în Italia se va introduce un venit minim pentru familiile nevoiașe

Despre Reddito di inclusione REI am scris aici.

Măsura este menită să reducă sărăcia în Italia. REI este un venit minim lunar (venit de incluziune) acordat familiilor cu venituri reduse, aflate în pragul sărăciei.

Valoarea venitului de incluziune va fi cuprinsă între 190 și 485 de euro în cazul familiilor numeroase (cu mai mult de cinci membri) și se va acorda timp de 18 luni. După această perioadă, el se poate solicita din nou, dar numai după cel puțin șase luni de pauză.

Ajutorul bănesc poate fi solicitat începând cu 1 decembrie 2017, prin depunerea unei declarații ISEE la Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS) și se va vira pe un card, numit ReI card, care va putea fi folosit atât pentru achiziția de bunuri, cât și pentru a retrage bani de la bancomate, dar nu mai mult de jumătate din valoarea virată în fiecare lună.

Persoanele care solicită acest ajutor vor participa, în perioada acordării lui, la programe de reinserție socială și profesională.

Cine nu poate beneficia de REI?

NU pot beneficia de acest ajutor cei care primesc ajutor de șomaj  NASpi și cei care în ultimii doi ani anteriori cererii au cumpărat o mașină, motocicletă sau barcă.

Sursa: GuidaFisco

Lasă un răspuns