[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Incompatibilitate, fals și implicare politică în Congresul Românilor de Pretutindeni

Stimați cititori, vă prezentam anul trecut gogoașa înfurită, goală pe dinăuntru, a Congresului Românilor de Pretutindeni care a avut loc pe 24-25 iunie la București. 

Un eveniment de dragul evenimentului, în care câțiva „leaderi” de carton s-au dus să se umfle la București iar alții au mai sifonat niște fonduri de dragul diasporei. Rezultatul, dacă se poate numi așa, a constat în alegerea Consiliului Românilor de Pretutindeni (CRP), format din 35 de membri.

Ați mai auzit de atunci ceva, dincolo de certurile iscate de organizarea lui și cele ale alegerilor acestui Consiliu? Nimic. „Reprezentanții” românilor împrăștiați prin lume oricum nu aveau nici putere, nici chef, nici nimic.

Lucrurile nu s-au oprit acolo însă. Zilele acestea au ieșit la iveală documente prin care Tomy Tomescu, directorul Centrului Comunitar Român din Londra, Marea Britanie a solicitat Parlamentului un răspuns în ceea ce privește starea de incompatibilitate în care se afla secretarul ales al Congresului Românilor de Pretutindeni, Aleksandar Savik. Astfel, Senatul României  a răspuns dar a făcut și o sesizare ANI (Agenției Naționale de Integritate) prin care solicită să se ia măsuriel legale.

Vă prezentăm răspunsul integral dat de Senat dr. Tomy Tomescu.