[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Inexistenta „DACIA TV – televiziunea românilor” – somată să închidă

Vineri, 11 mai, agenți ai Poliției Postale din Roma s-au deplasat la sediile televiziunii Voxson unde au înmânat acesteia notificarea prin care televiziunea este somată să închidă imediat trasmisiunile inexistentei televiziuni DACIA TV.

 

În documentul prezentat integral mai jos, Ministerul Dezvoltării Economice, Direcția Generală a Serviciilor de Comunicații Electronice, Radiodifuziune și Poștale, somează societatea de televiziune VOXSON srl să înceteze emisia pentru neprezentarea documentelor necesare care să ateste că DACIA TV, cea căreia îi dăduse spațiu de difuzare, este o televiziune în toate seunsurile, cu autorizațiile și înscrisurile necesare.

        Prezentăm traducerea parțială precum și documentul integral al ministerului.

      „Începutul procedurii de suspendare a autorizației pentru siglele Voxson și Libera – Încălcarea art. 32, paragraful 4 a Decretului Legislativ nr. 177/05 și a articolului 11, paragraful 8 al Anexei A la rezoluțiua 366/10/Cons.

       Urmare a notei de protest nr. 25169 din 27.04.2015 cu care acest birou a somat TVR VOXON srl să difuzeze prin intermediul registrului de numărare LCN 572 sigla neautorizată DACIA TV, prin intermediul mărcii TVR VOXSON HD, ca și încălcările semnalate Inspectoratului Teritorial competent cu nota din 15.12.2017 pentru aceeași siglă DACIA TV, niciodată autorizat și difuzat, în plus lipsit de atribuirea codului de enumerare LCN, pe CH 21 UHF (canalul atribuit acesteia n.r.) exercitat de TVR Voxson srl în regiunea Lazio. Între altele, din cele existente în prezent pe site-ul ministerului și consultabil în secțiunea acestuia „Comunicazione-Televisione-Monitoraggi programmi” nu rezultă nici măcar difuzarea aceleiași mărci ca amânată TVR VOXSON + 1. (e vorba de o procedură tehnică de amânare a numerătării n.r.)

 

     În mod analog, în urma monitorării Inspectoratului Teritorial Toscana rezultă ca a difuzat sigla DACIA TV, lipsită de autorizație și fără atribuire a unui număr LCN, și nu sigla LIBERA, cu LCN 646. În Regiunea Abruzzo, aceeași siglă LIBERA precum și sigla TVR VOXSON nu rezultă ca difuzate. 

     În această privință, se somează aceeași TVR VOXSON srl – a cărei presupăusă cesionară Voxson TV srl opererază fără împuternicirile autorizate nici în calitate de operator de rețea, nici în calitate de furnizor de servicii media audiovizuale (FSMA), nefiind furnizate acestui birou nici o documentație care să ateste cesiunea de titluri care a avut loc – să întrerupă imediat difuzarea siglei DACIA TV,desfășurată în lipsa autorizațiilor și prin intermediul folosirii inexacte a unei numerotări automatice LCN neidentificabile în ambele regiuni, și să restabilească difuzarea corectă a tuturor siglelor autorizate în regiunile Lazio, Abruzzo și Toscana cu respectiva numerotare și în întreaga arie atribuită, informând biroul despre eventualele schimbări LCN ale siglelor autorizate intervenite între timp.”

 

     

     Practic, VOXSON TV, având o altă siglă, LIBERA, ca televiziune subcontractoare sau marcă înregistrată, a folosit numărul atribuit acesteia pentru difuzarea emisiunilor DACIA TV. E ca și cum ai merge cu o mașină Mercedez, dar cu sigla DACIA pe ea. Un fals. 

      Mai mult, în document se precizează și despre existența, în actele anchetei, a unei scrisori trimise de către avocatul societății VOXSON srl prin care acestea cere eliberarea de responsabilități a clientului său (VOXTSON srl) și descărcarea responsabilităților asupra unei „necunoscute Camere de Comerț ți Industrie  a României în Italia”.

Iată documentul integral:

 

Pe aceeași temă:

http://www.emigrantul.it/75-000-de-lei-de-la-guvernul-romaniei-pentru-o-televiziune-fantoma-din-italia/
http://www.emigrantul.it/fiecare-ministru-din-guvern-sa-intre-contact-cu-diaspora/

Lasă un răspuns