[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Infiorata, o tradiție de peste 200 de ani la Genzano di Roma

Ediția 2017 a sărbătorii Infiorata di Genzano bate la poartă. Întâlnirea din acest an se va desfășura în zilele 17, 18 și 19 iunie.

Pentru trei zile, de peste 200 de ani, pavajul de pe strada Belardi va fi în întregime acoperit de petale de flori folosite pentru a crea adevărate opere de artă. Zona cu flori acoperă aproape 2.000 de metri pătrați. De obicei, de-a lungul străzii sunt realizate 13 tablouri, fiecare măsurând 7 metri în lățime și 14 metri lungime.

În fiecare an, Infiorata adună sute de turiști încântați de tradiția din acest orășel.

La eveniment participă toți locuitorii orașului Genzano, un oraș situat în regiunea italiană Lazio, lângă Roma, pe țărmul Lacului Nemi. În Piața Tommaso Frasconi se vor organiza spectacole de muzică şi dans, expoziţii cu obiecte şi meşteşuguri italiene.

Organizarea evenimentului începe cu câteva săptămâni înainte de ziua de sărbătoare. În primul rând organizatorii schițează imaginile care urmează să fie redate pe trotuar. În mod tradițional, desenele reprezintă scene religioase.

Tema evenimentului de anul acesta va fi „Rugăciune pentru pace, dialog între religii și culturi”

În timpul festivalului de trei zile din piața Tommaso Frasconi veți putea admira și creația invitatului de onoare Pablo Echaurren.

Luminița Mirela Negoiță 

Foto: Cristi Merchea