Cunoscută și sub numele de sare Epsom, sarea amară revigorează pielea și-i oferă o strălucire aparte, deoarece facilitează eliminarea toxinelor și impurităților din organism.
O poți utiliza sub formă de mască exfolientă, întrucât îndepărtează stratul de celule moarte.
Sarea amară este indicată pentru ȋngrijirea pielii datorită faptului că are un conţinut mare de sulfat de magneziu și minerale.
Înmuierea picioarelor:
Pune jumătate de ceașcă într-un bol mare cu apă călduță și ține-ți picioarele în această soluție. domolește durerile, îndepărtează mirosurile urâte și înmoaie pielea aspră sau dură.
Curăţă tenul:
Se adaugă o linguriţă de sare în gelul de curăţare a feţei. Se foloseşte amestecul obţinut pentru masarea şi curăţarea tenului. La final se clăteşte cu apă rece.
Sarea amară mai poate fi folosită și ca o mască de față. Vă puteți prepara în casa propria masca cu sare amară, prin adăugarea unei lingurițe în crema voastră obișnuită de față. Amestecul obținut este abraziv și cu el va trebui să vă curățați fața printr-un masaj corespunzător. Clătiți apoi cu apă rece și puteți repeta tratamentul după o săptămână.
Pentru păr:
Amestecat cu șamponul pentru părul gras, sarea amară curață în profunzime firul de păr. Dacă este combinată cu balsamul, oferă volum părului și strălucirea de care are nevoie.
Exfolierea pielii:
Masează-ți pielea umedă cu sare amară. Fă un duș pentru a te clăti.
Pune două căni de sare Epsom în cada cu apă caldă. Stai 20 de minute în apa cu sare Epsom înainte de a folosi orice alt produs cosmetic. Baile cu sare Epsom sunt recomandate de 3 ori pe săptămână. Vei constata după o baie cu sare Epsom că pielea ta a devenit mult mai catifelată.
Pentru picioare:
Ține picioarele în apă caldă cu sare amară pentru a scăpa de dureri, senzația de picioare grele și călcâie întărite. Lasă să acționeze 15-20 de minute, deoarece îmbunătățește circulația sanguină, reduce inflamațiile și înmoaie pielea.