[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Inimi de copii pentru cei bătrâni

rac-5

„Iarna în inima mea” se numește unul din caietele artistice, realizat de Andreea Geambașu. Un altul, „Anotimpul zăpezii”, realizat de Robert Crețu, este cel de-al doilea. Pe ambele le-am cumpărat astăzi astăzi la Căminul Cultural din Răcoasa în cadrul târgului organizat de copiii.

O iarnă geroasă învăluise satul dar plină de căldură înăuntru unde, cum intrai, un grup de copii frumos așezați, plini de zâmbet, inimoși, te întâmpinau cu un „Bine ați venit!” spus tare, în cor. N-am găsit „iarnă” în inimile lor ci numai bucurie și fericire.

rac-7

Târgul de astăzi a fost o acțiune de mărinimie și dragoste pentru cei mai puțini ajutorați, iar pentru asta mâinile copiilor au creat ce au putut mai bine: au desenat, au lipit, au decupat și au aranjat din hârtie, plastic, bumbac sau conuri de brad lucruri deosebite pentru cei care au venit aici.

 

Deja la cea de a doua ediție, acțiunea Școlii din Răcoasa „Fii Moș Crăciun pentru un bătrân”, a levilor de clasa a III-a, sub atenta îndrumare a profesoarei Camelia Baniță și a directoarei Marcela Vătafu, a umplut sala de prieteni, profesori și părinți. Cele așezate pe mese au fost cumpărate și fiecare a donat, introducând într-o cutie special creată, cât a putut și l-a lăsat inima. Și nu puteai să nu iei ceva atât de frumos și cu grijă lucrat de copii.

cri_3275

A fost prezent și preotul din Varnița, la fel cum primarul și viceprimarul comunei Răcoasa care, la final, s-au întrecut în a dona cât mai mult fiecare, spre bucuria copiilor și organizatorilor. O inițiativă menită să aducă un strop de fericire în casele câtorva bătrâni neajutorați care, prin ceea ce s-a strâns azi, vor fi primi alimente sau alte lucruri necesare.

Nu știu ce sumă s-a strâns dar cred că nu a fost invitat să nu fi trecut pe la cutie. Copii și maturi cu suflet care acum, în prag de sărbători, s-au gândit că e bine și frumos să se gândească și la cei mai puțin fericiți.

Cristi Merchea

cri_3245 racoasa-4 racoasa-3 racoasa-2 rac-p rac-5 rac-3 cri_3271 cri_3249