[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Iniţiativă legislativă – comitetele românilor din diaspora

Senatorul Badea propune crearea Comitetelor pentru românii din străinătate 

Senatorul român Viorel Badea propune crearea Comitetelor pentru românii din diasporă, după modelul COMITES-urilor din Republica Italiană, pentru creșterea eficienței politicilor și programelor privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.

“Înființarea acestor Comitete vine, pe de o parte, în întâmpinarea dezideratului României de a se apropia mai mult de cetățenii săi plecați peste granite și de a întări legăturile cu aceștia, iar pe de altă parte vine în întâmpinarea nevoii diasporei românești de a stabili o comunicare directă și mai eficientă, prin canale oficiale, cu autoritățile române”, se mai spune în declarația lui Badea.

Badea propune ca cetățenii romani si cetățenii străini de origine română din diaspora să își aleagă direct reprezentanții în comitete, care vor constitui partenerul de dialog atât cu autoritățile de la București, cât și cu autoritățile din statele de reședință.

Totodată, în urma inițiativei lui Badea vor dispărea falșii « reprezentanți » care până acum vorbeau în numele comunității de romani, dar și « cumetria » de partid, în virtutea căreia erau finanțate organizațiile românești, în funcție de simpatiile politice ale acestora.