[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Înscrie-te și tu în proiectul „Antreprenor în România!”

Oportunitatea participării la o școală de afaceri și accesarea unei finanțări nerambursabile prin proiectul „Antreprenor în România!”

Associazione di promozione sociale „Spirit Romanesc” Onlus din Roma (partener 1) împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin din București (leader de parteneriat ) și IPA SA din București (partener 2) au demarat proiectul „Antreprenor în România!” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul „Antreprenor în România!” se derulează în perioada 29.09.2017-28.09.2020, fiind destinat unui număr de 206 persoane fizice, șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă, cu domiciliul sau rezidența în ultimele 12 luni, până la înscrierea în program, în străinătate și care doresc să pună bazele unei afaceri non-agricole în zona urbană din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia), exceptând regiunea București-Ilfov.

Se pot înscrie în proiect și persoanele care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari de întreprinderi individuale, membri ai unei întreprinderi familiale).
Nu fac parte din destinatarii proiectului tinerii NEETs (care nu au un loc de muncă și nu urmează nici o formă de invătămant) cu vârsta între 16-24 de ani și pensionarii.

Proiectul „Antreprenor în România!” oferă oportunitatea de a participa gratuit la o școală de afaceri și accesarea unei finanțări nerambursabile de până la maximum 39.000 de euro (fără contribuție proprie) pentru înființarea și demararea unei afaceri în România, incluzând:

  • cursuri de competențe antreprenoriale derulate prin sistem mixt: on-line prin platforma de e-learning sau după caz, în sală de curs în România. Vor fi abordate pe langă teme specifice antreprenoriatului și legislația aplicabilă în afaceri, în vigoare în România. Cursanții vor primi adeverințe de absolvire a cursului;
  • suport colectiv și individual în vederea elaborării planurilor de afaceri și participării la concursul de planuri de afaceri;
  • furnizarea de servicii personalizate de consiliere/consultanță/mentorat ulterior finalizării selecției planurilor de afaceri. Fiecare beneficiar va primi asistență pentru înființarea și demararea afacerii pe teritoriul României. 
  • pentru a asigura succesul întreprinderilor înființate în România se vor organiza sesiuni de prezentare a acestora către părțile interesate din România (întreprinderi consolidate pe piață locală, instituții publice, camere de comerț și industrie județene, asociații profesionale, asociații patronale, sindicate, persoane din grup tintă etc) și presă;

Toate informațiile despre proiectul „Antreprenor în România!” vor fi publicate pe pagina de facebook https://www.facebook.com/antreprenorinromania.diasporastartup/ și pe blogul https://antreprenorinromania-diasporastartup.blogspot.ro/

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa echipei Associazione di promozione sociale „Spirit Romanesc” Onlus din Roma, Italia:
Dana Ioana Mihalache– coordonator proiect
tel: (+39) 3337891516 e-mail: adaf_segreteria@spiritromanesc.it
Tatiana Tocarciuc – expert selectare şi monitorizare grup ţintă
tel: (+39). 3204766189, email: tatiana.tocarciuc78@gmail.com
Mihaela Ionică – expert selectare şi monitorizare grup ţintă
tel: (+39). 3496081761, email: ionicam699@gmail.com
Nadia Gavriloiu – expert selectare şi monitorizare grup ţintă
Tel: (+39). 3280182622, email: nadia.gavriloiu@gmail.com

Lasă un răspuns