[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Întâlnire istorică. Klaus Iohannis și Donald Trump la Casa Albă

Klaus Iohannis este primul şef de stat din Europa Centrală şi de Est care este primit oficial la Casa Albă de noul lider american

Preşedintele Iohannis se întâlneşte astăzi, 09/06/2017, cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, Klaus Iohannis fiind primul lider din Europa Centrală și de Est care este primit de noul lider american.
La ora 21.40 (ora României), cei doi preşedinţi vor susţine o declaraţie de presă comună la Casa Albă. Klaus Iohannis se află de mai multe zile în vizită în SUA, el întâlnindu-se deja cu şeful CIA şi cu congresmani americani.
Şeful statului, Klaus Iohannis, a declarat că întâlnirea cu preşedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar şi asupra comunităţii româneşti din Statele Unite.
„Preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”, a precizat Administraţia Prezidenţială.