[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Interlopul Genică Boerică a fost prins la Milano și adus în țară

Interlopul Genică Boerică a fost condamnat în anul 2014 la 10 ani de închisoare cu executare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA de peste 4,5 milioane de euro. Acesta a fugit din ţară înainte să fie condamnat defintiv la închisoare, iar de doi ani este dat în urmărire prin Interpol

A fost localizat pe teritoriul Italiei, la Milano, prin Biroul SIRENE în luna iunie, iar luna aceasta Curtea de Apel din Milano a decis extradarea sa.

„În noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliției Române a preluat din Italia și adus în țară un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare române întrucat este condamnat la o pedeapsa cu închisoarea de 10 ani și 3 luni pentru infracțiuni de natură economică. Acesta a fost localizat și depistat, în urma schimbului de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România”, a precizat Poliția Română.

Potrivit rechizitoriului, în perioada iunie 2001-iunie 2003, inculpaţii au obţinut în diverse forme de participare penală şi prin mijloace frauduloase suma de 13,6 milioane de lei din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj.
Vom reveni cu amănunte.