[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Întors din Italia după 16 ani, un ieșean s-a trezit cu 86 de cavouri pe terenul său

Un bărbat din comuna Ruginoasa, județul Iaşi, stabilit în Italia de 16 ani, s-a trezit cu 86 de morminte pe terenul său când s-a întors în România.

Neculai Zegan, proprietarul terenului de 1100 metri pătraţi de lângă cimitirul din Ruginoasa, a mers la preot pentru a-i cere socoteală, iar preotul a ridicat din umeri. Preotul susţine că terenul a fost vândut de proprietar în urmă cu caţiva ani, mai precis în 2003, printr-un cord de mână prin care unicul moştenitor al terenului era de acord să renunţe la pământ pentru 400 de lei,

Soții Zegan susțin că nu au vândut terenul și nici nu au fost vreodată de acord cu vinderea lui. „Este bucata mea moştenită de la părinţii mei.”, a spus domnul Zegan care a prezentat și actul de proprietate.

Preotul Andrei Pavel le-a sugerat că trebuie „să fie alături de comunitate”, cu alte cuvinte, să doneze terenul. Cei doi soţi, care au prezentat toate actele de proprietate asupra terenului lăsat moştenire de tatăl bărbatului, i-au propus preotului un preţ de vânzare-cumpărare de 15.000 de euro.

Parohul nici nu a vrut însă să audă de aşa ceva, iar proprietarilor nu le rămâne decât să dea în judecată biserica.

Reprezentanţii Mitropoliei au deschis o anchetă pentru a afla de ce preotul nu a legalizat documentul încheiat între cele două părţi.

Sursa: libertatea.ro