[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Învățătoarea actorului Roberto Benigni jefuită de o îngrijitoare româncă

Firenze, 28 dicembre 2016

O îngrijitoare româncă de 59 de ani, angajată de puține zile la o măicuță de 86 de ani din parohia San Bartolomeo a Badia di Ripoli (Firenze), a fost arestată de carabinierii din Padova tocmai în momentul în care voia să părăsească Italia, relatează cotidianul La Nazione pe o pagină întreagă în ediția de astăzi, 29 decembrie.

Femeia, cu inițialele NR,  a fost denunțată de către preotul din San Bartolomeo care, intrat în biserică, și-a dat seama că lipseau foarte multe lucruri și obiecte religioase fără ca ușa sau alte locuri se intrare să fi fost forțate: rame, icoane, candele, farfurii, obiecte pentru casă și electrodomestice, un televizor, un video, un fier de călcat și altele, enumeră cotidianul.

Îngrijitoarea româncă umpluse bagajele cu toate cele pentru a le transporta cu autocarul care trebuia să meargă spre Cluj, nu mai puțin de 11 bagaje cu o greutate de 200 de kg fără ca acestea să reușească să mai ajungă în țară. Românca a fost arestată și dusă la închisoarea feminină din Montorio Veronese.

Cazul a atras și mai mult atenția cu cât victima, măicuța de 86 de ani, a fost învățătoarea de literatură a faimosului actor italian Roberto Benigni, fotografia celor doi apărând pe frontispiciul articolului.