[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Invazie de Harley-Davidson la Roma

h portocalieh albastra lustruitaPeste 100.000 de centauri și bijuteriile lor au început încă de ieri să invadeze străzile Romei cu ocazia aniversării a 110 de ani de la înființarea casei producătoare.

Deși în 1903 Harley-Davidson reușea să producă doar trei exemplare din realizarea lor, faptul nu a descurajat cei doi pionieri ai motocicletei iar astăzi numele lor e istorie amestecată cu succes. Sau mai bine, istoria succesului american.

                  Zile de foc pentru Roma la propriu și la figurat. Sub canicula unui început de vară care s-a lăsat așteptat, câteva mii de motocicliști se vor afișa pe străzile Romei și ale portului Ostia. Trafic blocat sau canalizat, cu această ocazie, zona ZTL din centrul istoric și cartierul Trastevere fiind subiectul unei poluări fonice fără precedent. Poliția a interzis accesul motocicletelor cu capacitate mai mare de 800 cc. de la orele 21 pana la 3 dimineața.

                Ceremonia a început astăzi cu petreceri în portul Ostia și Foro Italico. La 10 dimineața deja cateva zeci de motociclete se adunaseră la marginea Stadionului Olimpic unde sunt amenajate standuri cu haine specifice, realizari artizanale cu temă, motociclete, piese de schimb, ”autobuze de epocă bar”, berării și o schenă mare unde se așteaptă un spectacol pe măsură.

cosmin
Cosmin Cristea, un constănțean iubitor al bijuteriilor Harley-Davidson

                Nu lipsesc nici de aici românii pasionați de această motocicletă care a făcut istorie. Unul din primii iubitori de Harley Davidson, Cosmin Cristea, (n-a mâncat, n-a băut, n-a dormit noaptea precedentă) era prezent la prima oră la Foro Italico cu superba sa motocilcetă de 1700 cc lustruită și aranjată pentru ocazie. Se așteaptă grupuri din București, Focșani, Ardeal.

                Peste 2000 de motocicliști vor lua parte la slujba de vineri pe care Papa Bergolio o va ține la  Biserica ”San Pietro” după care sâmbătă, paradă cu toți cei veniți, susținută pe străzile Capitalei între orele 10,30 și 12. Va fi un eveniment special, de anvergură, unde vor defila peste 100.000 de motocicliști veniți din toate colțurile lumii.

                Duminică, tot în Piața Sfântu Petru, peste 800 de centauri vor fi binecuvântați de Papă la slujba ținută credincioșilor care se adună aici în mod obișnuit.

                                                                                                                                                                                                                                                           Foto și text: Cristi Merchea

sa
Accesori
casti
Căști
detalii
Inginerie americană
alba
Și albă are farmecul ei
amortizoare
Detaliile fac diferența
cosmin 1
Orice staf de la specialiști e bun
epoca
De epocă are farmec aparte
H albastra
Blu marin
lustruire 2
Se lustruiește orice detaliu
militie
Și poliția este fascinată de lucruri care nu se văd mereu
moto lunga
Tehnologie futuristică

 

Lasă un răspuns