[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ioan Rus dat în judecată de Sindicatul Românilor din Italia

Comunicat de presă al Președintelui Asociației Sindicatul Românilor din Italia, Bob Vasile.

11637841_454548258057662_508816314_n

Asociația Sindacato Immigrati, Sindicatul Românilor din Italia, reprezentat prin Bob Vasile a depus la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării), în numele membrilor de sindicat și din comunitatea românilor aflați în scopul muncii în Italia, următoarea PLÂNGERE împotriva dlui IOAN RUS, fost Ministru al Transporturilor în Guvernul României.

ÎN FAPT, în data de 10 iunie 2015, fostul Ministru al Transporturilor IOAN RUS, în cadrul unei emisiuni difuzată de postul DIGI 24 TV, la o oră cu audiență ridicată a declarat despre românii care lucrează în străinătate, că: ” România are 3 milioane de oameni, să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari-betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăstia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa, curvă…”

Românii care muncesc în Italia și în toată Europa au fost în mod clar discriminați de declarațiile făptuitorului, ca reprezentant de frunte al Guvernului României, același Guvern care i-a discriminat în mod vădit și la alegerile prezidențiale din 2014, în privința dreptului de vot ! Indirect, este încă o mostră publică de apreciere negativă a guvernului României față de românii care muncesc cinstit în afara granițelor țării și care duc în Europa prestigiul României. Faptul că anumite categorii sociale sunt considerate “de mâna a doua” (în opinia făptuitorului), – categorii sociale care contribuie esențial la PIB ul României – reprezintă conținutul contravenției de discriminare (în opinia noastră chiar elementul material ce compune conținutulconstitutiv al unei infracțiuni).

PUBLICITATE CREDITE EXTRABANCA

Fapta îmbracă o formă destul de gravă dat fiind situația potrivit cu care copiii acestei categorii sociale sunt catalogați drept “diferiți” de copiii celorlalți din România, calificativul dat de către făptuitori fiind unul de a dreptul degradant. Aceeași situație se întâmplă și în cazul soțiilor acestei categorii sociale, care sunt caracterizate de către făptuitor printr-un termen de nedescris.

Comunitatea românilor din Italia, asociați în Sindacato Immigrati, Sindicatul Românilor din Italia, a fost grav zdruncinată moral de afirmațiile făptuitorului, afirmații degradante și discriminatorii, de natură să pună comunitatea într-o lumină nefastă, dat fiind și amploarea internațională pe care aceste afirmații au produs-o, inclusiv în media din Italia și din Europa.

SINDICATUL ROMÂNILOR DIN ITALIA – (“Asoc. Sindacato Imigrati”) prin Președinte, BOB VASILE