[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ioana Gheorghiaş – noul consul general al României la Torino

Ioana Gheorghiaş a fost numită Consul General la Torino. Decizia a fost luată de premierul Viorica Dăncilă care a emis o Hotărâre de Guvern. Au fost numiți și alți trei noi consuli generali la Strasbourg, Edinburgh, Cernăuţi

Sabin Pop este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză. Sabin Pop îşi va încheia misiunea în cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, iar începând cu data încheierii misiunii sale, va fi numit consul general Sorin Adrian Pârvulescu.

Conform unei alte hotărâri, Anton Emmanuel Barbu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, Eleonora Moldova este rechemată din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Cernăuţi, Ucraina, urmând ca odată cu încheierea misiunii, funcţia să fie preluată de Irina Loredana Stănculescu.

Tiberiu Mugurel Dinu este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Torino, Republica Italiană, în locul său fiind numită Ioana Gheorghiaş

Ioana Gheorghiaş lucrează în administraţia publică din 2011, fiind angajată a Palatului Cotroceni pe vremea când preşedintelui Traian Băsescu dar  ocupând și funcţii publice şi în guvernările Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloş. 

La începutul lui 2015, intră prin concurs în Corpul Diplomatic şi se angajează în Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul Direcţiei de Armonizare Legislativă,  fiind de formaţie jurist.

sursa: Agerpres

foto: aktual24.ro

Lasă un răspuns