[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ioana Stănciulescu – noua campioană europeană juniori de gimnastică artistică

Ioana Stănciulescu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de sol, duminică, în concursul rezervat junioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow, potrivit Agerpres.ro

Ioana Stănciulescu, în vârstă de 14 ani, a obţinut 13,433 puncte, devansând-o pe italianca Giorgia Villa, medaliată cu argint (13,333 puncte), în timp de bronzul a revenit britanicei Amelie Morgan, care a încheiat concursul la egalitate de puncte cu ocupanta locului al patrulea, românca Antonia Duţă (12.900 pct).

Tot duminică, Silviana Sfiringu a concurat în finalele de la sărituri şi bârnă rezervate junioarelor. La sărituri, reprezentanta ţării noastre a ocupat locul cinci, cu 13,849 puncte, în timp ce la bârnă ea s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 12.700 puncte, la egalitate cu ucraineanca Daria Murzhak. Ambele probe au fost câştigate de reprezentantele Italiei, Asia D’Amato (aur sărituri, cu 14,233 puncte) şi Giorgia Villa (aur la bârnă, cu 13,633 puncte).

Sâmbătă, în concursul pe echipe din cadrul Europenelor de la Glasgow, junioarele din ţara noastră au ocupat poziţia a patra. Echipa ţării noastre este compusă din Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă, Silviana Sfiringu, Daniela Trică şi Ana-Maria Puiu.

Lasă un răspuns