[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ion Caramitru în spectacol la Roma

În perioada 26-28 iunie va avea loc ediția anului 2015 a Festivalului „Emersioni sceniche” la Accademia di Romania.

ion caramitru

Evenimentul, organizat de Tellurius Associati, Accademia di Romania și Forumul Intelectualilor Români din Italia (FIRI), are ca invitat, printre alți oaspeți de seamă, pe Ion Caramitru. Timp de trei zile, participanții vor putea asista la spectacole de teatru în limba română, expoziții și workshop-uri.

Vineri, 26 iunie
Ora 20,30: Inaugurarea festivalului.
Ora 21.30, Hemiciclu: „Dor de Eminescu”, de Ion Caramitru după texte de Mihai Eminescu, cu Ion Caramitru și Aurelian-Octav Popa (la clarinet). Producție UNITER București. În limba română.
Ora 22,45: „Emersioni critiche”, întâlnire cu artiștii Festivalului.

Sâmbătă, 27 iunie
Ora 20,00, Sala de expoziții: „Printre tăceri”, de/ cu Isabella Drăghici. Producție independentă. Spectacol non-verbal.
Ora 21,30, Hemiciclu: „Burrnesha”, regia de Valbona Xibri, cu Maria Ștefanache, producție Centro Produzioni Teatrali, Milano. În limba italiană.
Ora 22,45. „Emersioni critiche”, întâlnire cu artiștii.

Duminică, 28 iunie
De la 15 la 18, Sala de concerte: workshop ținut de regizoarea Maria Ștefanache “Tecniche teatrali per la comunicazione e l’arte di parlare in pubblico”, adresat tuturor celor interesați.
Ora 20,00, Sala de expoziții: „Ultimul lepros”, de Radu Botar după o idee de Vlad Zografi, cu Vlad Chico. Producție Teatrul de Nord, Satu Mare. În limba română, titrare în italiană.
Ora 21,30, Hemiciclu: „Abator”, de Marco Di Stefano, regia Mădălina Țurcanu, producție Dot Spot Media, București, cu Olimpia Mălai și Liliana Tofan. În limba română, titrare în italiană.

Evenimentul este sprijinit de Institutul Cultural Român de la București. Intrarea la eveniment este liberă.