[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ionuț Filimon ales în fruntea liberalilor din Soveja

Joi, 1 iunie, mai mulți sovejeni s-au adunat pentru a forma o nouă organizație PNL și a-și alege conducerea.

Noul președinte al organizației PNL Soveja este Ionuț Filimon, acesta fiind ales joi, 1 iunie, în această funcție. Filimon este prim-vicepresedinte PNL Focşani și consilier municipal. Este căsătorit și are o fetiță de 5 ani.

Comitetul de Coordonare Local al liberalilor sovejeni i-a acordat încredere tânărului Ionuț Filimon, acesta fiind susținut chiar de către grupul de consilieri locali. Alegerea lui Ionuț Filimon a fost practic fără istoric, victoria sa fiind una categorică și previzibilă. Cu această ocazie acesta și-a prezentat moțiunea – De ce Soveja?, document prin care critică dur managemetul defectuos al actualei administraţii sovejene, viziunea sa precum şi ce ar trebui făcut în ce priveşte relansarea fostei staţiuni balneoclimaterice, Soveja.
„Sunt născut în Soveja, aici mă simt acasă. Stațiunea trebuie să redevină ceea ce a fost odată, adică Perla turismului vrâncean. Vom începe o reclădire a proiectului nostru pentru Soveja. Împreună vom demara o campanie de mediatizare a viitoarelor proiecte pentru comunitate. Vremea politicienilor de carton s-a sfârșit, politicul trebuie să se implice în proiecte pentru bunăstarea cetățenilor iar primarul trebuie să lucreze pentru cetăţeni. Actuala administrație locală din Soveja nu a fost capabilă să acceseze fonduri europene, și nici să aducă investitori. Din păcate nu este în stare să repună pe picioare stațiunea la nivelul de altădată. Primarul trebuie să fie un bun manager, un om cu deschidere către cetățean, cu deschidere către investitori și investiții. Acum Soveja se află pe marginea prăpastiei, este o comună îmbătrânită, tinerii au migrat la orașe sau în alte țări. Soluția ca Soveja să redevină ceea ce a fost este ca primăria să acceseze fonduri europene. Este nevoie de un management serios și echitabil, care să găsească soluții pentru tineri şi bătrâni. Din acest motiv am hotărât că este timpul să mă implic, să ofer experiența mea acestei comunități. Iubesc Soveja, îmi doresc ca această localitate să redevină ceea ce a fost, o comună prosperă, în care oamenii să nu-și mai dorească să plece din cauza sărăciei. Din păcate, administrația actuală a adus Soveja pe marginea prăpastiei, după ce au smuls votul prin promisiuni deșarte și fără sustenabilitate. A venit momentul să scoatem Soveja din groapa în care se află”, a declarat Ionuț Filimon.