[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
greva

Italia. 8 Martie, grevă generală. Școli închise, trenuri anulate, mijloace în comun oprite

Autobuze, tramvaie, metrouri, trenuri și avioane vor circula rar sau deloc. Paralizia activităților economice în Italia de Ziua Femeii

      Deși este Ziua Femeii, vineri, 8 martie, se anunță zi neagră pentru italieni. Roma va fi paralizată de o grvă generală care va afecta sectoarele vitale ale orașului. Mai mult, sindicatele Usi (Unione Sindacale Italiana), Cobas (Confederazione dei Comitati di Base), Usb (Unione Sindacale di Base) au declarat grevă generală în toate sectoarele de activitate, publice și private, din Peninsulă. Astfel majoritatea mijloacelor de transport în comun (autobuze, tramvaie și metrouri) vor circula deloc sau foarte rar, în timp ce și școlile, birourile din primării, anmite structuri sanitare, lucrătorii de la AMA (societatea de curățenie) au aderat la grevă. 

       Roma

       Pentru cei care circulă cu mașinile în Roma, vor exista și două marșuri de protest, unul începând de la 9 la Ministerul Sănătății, altul cu începere de la 10,30 în fața Ministerului Muncii iar un altul începând cu orele 17 din Piața Vittorio Emanuele. 

       Greva afectează și sectorul transportului feroviar, companiile Trenitalia, Italo și Trenord, practicând întârzieri sau chir anulări ale curselor. Se opresc din muncă și lucrătorii aeroportuari de la ora 14 la ora 18 precum și angajații Alitalia, incluși piloții, asistenții de zbor și personalul adiacent de la 11 la 15.

Iată lista trenurilor și a curselor anulate:


Mai multe informații despre alte orașe în ilmessaggero.it

Lasă un răspuns