[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Accidentele de muncă ușoare ale lucrătorilor la domiciliu nu mai obligă angajatorii să comunice la INAIL

Assindatcolf, printr-o notă din data de 13 octombrie 2017, reamintește angajatorilor pentru „munca domestică” faptul că nu au obligația de a comunica la INAIL accidentele ușoare de muncă.

Accidentele ușoare sunt acelea care implică o absență de la locul de muncă de o zi (cu excepția zilei în curs), chiar și atunci când este vorba despre muncă ocazională.

Amintim faptul că, așa cum prevede art. 18 alin. 1 lit. r din Decretul legislativ nr. 81/2008 (Text unic privind siguranța la locul de muncă), definește noțiunea de accident ușor ca fiind evenimentul ce are drept consecință leziuni superficiale care necesită numai acordarea primelor îngrijiri medicale și a antrenat încapacitate de muncă cu o durată mai mică de 3 zile.

Angajatorul are obligația de a comunica la INAIL accidentele de muncă ce au ca urmare o incapacitate de muncă mai mare de 3 zile de lucru, conform prevederilor art. 53 din D.P.R. 30/06/1965 n. 1124 utilizând modulul special 4bis RA, prin scrisoare recomandată a.r. sau prin Posta Eletronica Certificata (PEC).

 

Lasă un răspuns