[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia- Camerele ascunse, o necesitate în locuințele oamenilor de rând

În urma cazurilor tot mai frecvente de violență împotriva copiilor și a persoanelor în vârstă, camerele de supraveghere au devenit o necesitate, chiar și în locuințele oamenilor de rând.

Controlul unei persoane prin instalarea unei camere ascunse pentru a înregistra ceea ce face fără știința sa este, în special în societatea italiană, o problemă foarte dezbătută. Dacă, pe de o parte, ar preveni riscul de infracțiuni, ca în cazurile de violență împotriva minorilor și a persoanelor în vârstă, pe de altă parte, ar constitui o încălcare a vieții private a lucrătorilor, cum ar fi lucrătorii casnici, îngrijitoarele și bonele.

Legea prevede că se pot utiliza camere video, dar în următoarele condiții:

  • scopul instalării camerelor de supraveghere nu este acela de a verifica calitatea performanței muncii, adică de a vedea, de exemplu, dacă îngrijitoarea își face datoria sau dacă pleacă acasă cu 10 minute mai devreme, ci numai pentru a evita riscul unei posibile infracțiuni, ca în cazul violenței asupra bătrânului asistat.

  • reprezentanții sindicatelor sau administrația teritorială a muncii (DTL) au autorizat controlul.

Dovezile înregistrate de aceste camere, chiar dacă sunt obținute fără consimțământul salariatului și al sindicatelor, pot fi folosite într-un posibil proces penal împotriva angajatului infracțional.

De proces penal va avea parte Veronica Moroșan, românca în vârstă de 60 de ani din Reggio Calabria, care a maltratat bătrâna pe care o asista.

Badantă româncă arestată la Reggio Calabria. A bătut-o și a amenințat-o pe bătrâna de care îngrijea (Video)

 

 

 

Lasă un răspuns