[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Când primim al treisprezecelea salariu?

Decembrie este luna Crăciunului și pentru unii lucrători este și luna în care primesc al treisprezecelea salariu. Iată cine are dreptul și cum se poate calcula.

Evident, nu există o dată fixă, depinde de tipul de contract. Există cazuri în care al treisprezecelea salariu este plătit în rate lunare în cursul anului, însă în majoritatea situațiilor, luna suplimentară este plătită cu salariul din decembrie înainte de sărbătorile de Crăciun. Suma retribuită este calculată pe baza zilelor lucrate în perioada ianuarie-decembrie a anului curent.

Din păcate, nu toți lucrătorii se pot bucura de aceast „cadou de Crăciun”, al treisprezecelea salariu este de fapt pentru toți muncitorii care au un contract pe perioadă determinată sau nedeterminată.

Al treisprezecea salariu se calculează și în caz de concediu medical, accident de muncă, asistența unei persoane bolnave din familie, desigur în limitele perioadei de păstrare a locului de muncă. Pe de altă parte, zilele de grevă, concediu pentru creșterea copilului, compensații pentru ore suplimentare, concedii nocturne sau sărbători legale sunt excluse din calcul.

În mod normal, la tredicesima ar trebui șă fie egală cu plata unui salariu pe o lună de zile, dar poate fi și o sumă  mai mică decât în ​​mod normal.

Al treisprezecelea salariu poate fi calculat aici: Calcolare contributi, tredicesima e ferie per i lavoratori domestici

AnconaToday

Lasă un răspuns