[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
Family running together in field

Italia – Cine poate beneficia de „cardul pentru familie”?

Din februarie debutează „cardul pentru familie”. Cardul permite familiilor cu cel puțin trei copii minori să beneficieze de reduceri.

Cu acest card se pot obține reduceri pentru mai multe bunuri și servicii: de la alimente la medicamente, facturi de energie electrică și apă, rechizite, sejururi la hotel și cursuri de formare.

Înființată prin Legea bugetului din 2016, cardul este pe punctul de a deveni o realitate grație decretului adoptat recent (D.M. 20 septembrie 2017). Cardul este destinat cetățenilor italieni sau cetățenilor străini cu rezidență permanentă, cu cel puțin 3 copii aflați în întreținere și cu ISEE până la 30.000 de euro.

„Cardul pentru familie” are o valabilitate de doi ani și este un card de hârtie – specifică tehnicii ministeriali – nu ar trebui să fie confundat cu cardul social, care este în schimb un card de cumpărături.

Cererea va fi prezentată de către unul dintre părinții minorilor aparținând nucleului familial, care va deveni proprietarul cardului și va fi responsabil de folosirea acestuia. Noile norme de punere în aplicare stabilesc că solicitantul și beneficiarii cardului trebuie să aibă reședința în Italia la momentul solicitării. Cererea trebuie să fie precedată de prezentarea declarației ISEE.

Cardul va fi eliberat de primăria de rezidență.

Lasă un răspuns