[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Conducerea unui autovehicul cu permisul expirat

Dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă un permis de conducere valabil, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație.

Ce se întâmplă atunci când un șofer circulă cu mașina având permisul de conducere expirat?

Conducerea unui autovehicul cu permisul expirat nu este considerată la fel de gravă precum conducerea fără permis, ci este încadrată la contravenții. Dacă este oprit și polițistul constată că permisul de conducere este expirat, șoferul riscă amenzi de până la 650 de euro, iar permisul îi va fi reținut. Din acest moment, șoferul are la dispoziție zece zile pentru a efectua vizita medicală și a se prezenta la secția de poliție locală pentru a-și recupera permisul de conducere. Dacă se depășește acest termen, permisul de conducere este trimis către prefectura competentă și poate fi recuperat de acolo prin prezentarea unui certificat medical care atestă capacitatea șoferului de a conduce un autovehicul.

În cazul în care un șofer ce are permisul expirat este implicat într-un accident, compania de asigurări nu este obligată să plătească daunele provocate de acesta, scrie avocat.net.

În România, persoanele care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Autorităţile au decis acest lucru pentru a stimula elevii să meargă la şcoală, dar şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.

Lasă un răspuns