[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Consiliul de Miniștri a aprobat decretul legislativ care vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici

Consiliul de Miniștri a aprobat definitiv Decretul legislativ care introduce veniturile din incluziune (Rei). Decretul introduce venitul de incluziune (Rei) de la 1 ianuarie 2018 ca o măsură unică de combatere a sărăciei.

Măsura vizează 400.000 de familii, aproximativ 1,8 milioane de persoane. Rei înlocuiește Sia, sprijin pentru incluziunea activă. Sunt eligibile doar familiile aflate „în sărăcie absolută” – cu venituri sub 6000 de euro, potrivit indicatorului ISEE și proprietăți imobiliare – în afara locuinţei în care stau – sub 20.000 de euro.

Valoarea ajutorului corespunde maximului alocației de asigurări sociale ale persoanelor de peste 65 de ani fără venit, egală cu 485 de euro pe lună.

Venitul minim garantat li se poate acorda şi celor care au deja serviciu, şomerilor, însă cu condiţia ca aceştia să nu beneficieze de alte ajutoare sociale.

Sprijinul va fi acordat pentru o perioadă continuă de cel mult 18 luni și va fi necesar să treacă cel puțin 6 luni, înainte de a putea fi solicitată din nou.

Suma va depinde de numărul de membri ai familiei, de situația familială și a veniturilor.

Au prioritate familiile cu copii de minori sau persoane cu dizabilități, femei însărcinate sau șomeri cu vărsta peste 55 de ani.

Ansa