[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Cum să obții permisul de conducere fără să faci școala de șoferi

În Italia este posibil să obții permisul de conducere chiar dacă nu faci școala de șoferi. Toți cei care doresc să obțină permisul de conducere fără să facă școala de șoferi se pot pregăti pe cont propriu. Iată cum puteți face acest lucru și cât se poate economisi.

Pentru permis auto categoria B – documentul care vă permite să conduceți vehicule cu o masă care nu depășește 3,5 tone și cu maximum 9 locuri – fie vă înscrieți la cursurile organizate în cadrul unei școli de șoferi, fie prin susținerea examenelor private (pe cont propriu).

  • Prima metodă este mai simplă – așa cum susțin profesioniștii – dar și un pic mai scumpă. Printre costurile înscrierii la Scuola Guida, plus taxele de examen, veți cheltui aproximativ 900 € pentru a obține permisul de conducere.
  • Cea de a doua metodă, prin susținerea examenelor pe cont propriu, sumele cheltuite sunt mai mici, dar nu cu mult. Concret, costul pregătirii pe cont propriu este de aproximativ 650 €.

Cei care decid să se instruiască pe cont propriu trebuie să efectueze totuși șase ore de conducere în prezența unui instructor autorizat. 

15 €/30 de minute de conducere 

Persoanele care doresc să se instruiască pe cont propriu trebuie să completeze formularul TT2112, care poate fi găsit la Motorizzazione Civile, să plătească taxa de înregistrare, care ajunge la valoarea totală de 56 , să prezinte trei fotografii și un certificat medical (20-30 ). Acesta din urmă trebuie să fie emis cu cel mult trei luni înainte de înscrierea la examen.

Pentru a participa la examenul teoretic, o persoană care optează pentru acest tip de instruire trebuie să se înregistreze la o școală de șoferi autorizată. După ce trece de examenul teroretic, persoanei i se eliberează un certificat care-i permite să înceapă pregătirea practică. Aceasta se poate face numai în prezența unei persoane care are permis de conducere de cel puțin zece ani și o vârstă mai mică de 60 de ani.

Proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere poate fi susținută la minimum o lună de la susținerea probei teoretice. În intervalul de șase luni de valabilitate a certificatului primit la proba anterioară, candidatul poate susține două examene practice.

Proba practică are trei etape:

  • în prima etapă se testează abilitatea candidatului de a se pregăti pentru conducerea autovehiculului (se pun întrebări teoretice)
  • în cea de-a doua etapă se evaluează capacitatea candidatului de a efectua diverse manevre
  • în ultima etapă se testează capacitatea acestuia de a conduce autovehiculul în condiții de trafic real.

Sursa: Money.it

Lasă un răspuns