[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Curtea de Casație și Justiție: „Badantele au dreptul la cel puțin 11 ore de odihnă zilnică”

Italia – Curtea de Casație și Justiție a luat o decizie istorică. Badantele au dreptul la cel puțin 11 ore de odihnă, consecutive.

Nerespectarea acestei dispoziții cuprinse în contractul național de muncă prevede amendă pentru angajator. Acesta va fi sancționat pentru exploatarea forței de muncă.

Sentința a fost pronunțată joi, 4 ianuarie 2018, în cazul unei asociații din Lecco care furniza personal pentru asistență familială și susținea că cele 11 ore de odihnă nu trebuie să fie consecutive.

În schimb, așa cum a fost stabilit de Curtea de Apel din Milano, nu există excepție contractuală „privind respectarea repausului zilnic minim”, stabilită la 11 ore consecutiv.

Asociația a fost amendată de Ministerul Muncii cu amendă de 13.620 €, iar acum această cifră va trebui recalculată din cauza unor modificări legislative care au avut loc pe parcursul dosarului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reamintit că, de asemenea, pentru îngrijitori, decretul legislativ 66 din 2003, care a pus în aplicare directiva privind orarul de lucru, prevede pentru toți lucrătorii dreptul la „11 ore de odihnă consecutive”.

În viitor, prin urmare, îngrijirea la domiciliu ar trebui să fie efectuată de o persoană „de zi” și alta „de noapte”.

Il sole 24

Lasă un răspuns